Здоров'я

Корисний велетень: гарбуз звичайний - користь чимала

— 31 жовтня 2012 —

Цей яскравий овоч, статечно розвалившись яскравою плямою на грядці, спочатку прикрашає наш город, а потім стає прикрасою столу. Причому поласувати можна не тільки ніжною низькокалорійною м'якоттю, але і насінням, яке є дуже корисним для серця.


Підліткове ожиріння - шлях до імпотенції та безплідності

— 31 жовтня 2012 —

До переліку сумних наслідків дитячого і підліткового ожиріння (підвищений ризик розвитку діабету, рання поява хвороб серця та атеросклеротичних поразок судин і багато чого іншого) можна додати ще один пункт.


Сезонність хронічних захворювань

— 31 жовтня 2012 —

До таких захворювань можна віднести респіраторно-вірусні інфекції та загострення хронічних захворювань дихальної системи. Лікарі успішно лікують ці захворювання, але їх набагато легше попередити. З цією метою найкраще проводити профілактику, а якщо хвороба вже почалася, то допомогти організму швидше впоратися з нею.


Учимося зміцнювати м'язи спини

— 24 жовтня 2012 —

Всі суглоби, включаючи хребет, оточують зв'язки, поверх них - м'язи. За завданням природи м'язи покликані виконувати роль амортизаторів, розвантажувати суглоби, знімати з них навантаження. Але у випадку малорухомого способу життя або внаслідок суворої дієти м'язи можуть атрофуватися. Додаткове навантаження йде на зв'язки. Якщо нічого не робити, здатні серйозно постраждати кості.


Лікування застуди в домашніх умовах

— 24 жовтня 2012 —

Ви застудилися? А чи впевнені ви, що маєте справу саме із застудою і можете лікуватися самостійно?


Медяне лікування кашлю

— 24 жовтня 2012 —

Мед - їжа для бджіл, бджоли роблять його з нектару квітів рослин. Рослини цілеспрямовано виробляють нектар для залучення комах, що запилюють, бджіл. Таким чином, здійснюється взаємовигідне співробітництво рослини та комахи.


Харчування при жовчнокам'яній хворобі

— 24 жовтня 2012 —

Якщо ви страждаєте жовчнокам'яною хворобою, харчування у вас повинне бути таким, щоб їжа не викликала фізичного, температурного та хімічного (шкідливого) впливу на шлунково-кишковий тракт. Тому від деяких продуктів вам доведеться відмовитися і зовсім, інші ж повинні піддаватися спеціальній кулінарній обробці. У ряді випадків хворий просто зобов'язаний приймати лише їжу з лікувальними властивостями для того, щоб уникнути виникнення болів і поносів.


Тримай ноги в теплі...

— 24 жовтня 2012 —

Почався опалювальний сезон. Дуже шкода... що не раніше... Адже я вже занедужав ГРВІ за три дні до його початку! Кривдно. Ось такі справи. Коротше, от вам ще один доказ того, що переохолодження і тепловий дискомфорт дуже навіть небезпечні для здоров'я. Одним словом, зв'язок між похолоданням, особливо різким (як у нашому випадку) очевидний. Так як же бути, друзі: сидіти, склавши руки? Звісно ж, ні! Будемо діяти разом, а за компетентною порадою (щоб не “наплутати” чогось) звернемося до фахівця.


Як уникнути осінньої депресії

— 17 жовтня 2012 —

Впоратися з депресією, у тому числі і сезонною, не складно, якщо дотримуватися режиму раціонального харчування, відпочивати на свіжому повітрі і висиплятися. 


Чим небезпечний дефіцит йоду

— 17 жовтня 2012 —

Близько 1,5 мільярдів жителів землі живе в місцях зі зниженим вмістом йоду у воді та ґрунті. У результаті недостатності споживання йоду у 200 мільйонів людей виникає збільшення щитовидної залози (ендемічний зоб), а у 20 мільйонів розвивається розумова відсталість через недостатність гормонів щитовидної залози.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс