Здоров'я

Сезон хурми: корисно, але не всім

— 4 грудня 2013 —

З першими заморозками починається сезон хурми. Ця ягода, прозвана в Японії «сливою богів», дуже корисний та живильний плід. Але чи можна споживати хурму всім без винятку?


Біоритми: чи можна жити за їхніми законами?

— 27 листопада 2013 —

Усе в нашому організмі підкоряється певному ритму - ритмічно працюють серце, легені, ритмічно стискаються і розслаблюються м'язи. Активність внутрішніх органів теж змінюється протягом доби. Наприклад, уночі пульс сповільнюється, температура тіла знижується. Учені стверджують: якщо знати свої біоритми, то жити  стане легше. Спробуємо?


Лікування гастриту народними засобами

— 27 листопада 2013 —

Захворювання не щадить нікого, ні дитину, ні старого, ні бідного, ні багатого, доставляючи кожному неприємні відчуття та болі. 


Різдвяний піст. Як харчуватися без шкоди для здоров'я

— 27 листопада 2013 —

Сьогодні, 28 листопада, у православних християн розпочався Різдвяний піст, що протриває до 6 січня 2014 року. У цей час всі християни східного обряду очищають тіло й душу, готуючись до святкування Різдва Христова.


Особливості риніту при ГРВІ

— 27 листопада 2013 —

Гострі респіраторні вірусні інфекції сьогодні часто йдуть пліч-о-пліч з алергійними проявами. Одним з таких неприємних супутників ГРВІ часто стає алергійний риніт, а попросту виснажливий нежить. Який ж взаємозв'язок цих захворювань і як з ними боротися? Про це ми розпитали Лілію Іванівну Романюк, доктора медичних наук, доцента кафедри клінічної, лабораторної імунології та алергології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.


Як правильно приймати антибіотики? Запобігаємо побічні ефекти

— 27 листопада 2013 —

Одні батьки вважають, що приймати антибіотики – кращий варіант, щоб не запустити хворобу, інші – відмовляються давати їх дитині, навіть коли це необхідно. Та й у лікарів ставлення до антибіотиків неоднозначне… Хто правий, а хто – ні?


Хрінові рецепти від бабусі

— 27 листопада 2013 —

У російській класичній кухні хрін готували завжди безпосередньо до столу й намагалися не залишати його більш ніж на 1-2 дні, тому що вважалося, що він повинен бути обов'язково злим, «добре шибати в ніс», а залишений на строк більше 2 діб після приготування втрачав силу. 


Евкаліптова олія знижує цукор у крові

— 27 листопада 2013 —

- Якось окропом обварила палець. Відразу помазала обпалене місце лавандовою олією. Через 20 хвилин біль стих і палець навіть не почервонів, - розповідає киянка 41-літня Галина Сухомлин.


Фізична активність - ефективний засіб проти депресії

— 20 листопада 2013 —

Це встановили вчені.  Більше того, помірні вправи можуть запобігати епізоди депресії й у довгостроковій перспективі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс