Підліткове ожиріння - шлях до імпотенції та безплідності

31 жовтня 2012

До переліку сумних наслідків дитячого і підліткового ожиріння (підвищений ризик розвитку діабету, рання поява хвороб серця та атеросклеротичних поразок судин і багато чого іншого) можна додати ще один пункт.

Американські вчені з медичного коледжу при університеті в місті Баффало виявили, що у дуже багатьох статевозрілих підлітків значно знижений рівень тестостерону, головного чоловічого гормону.

Це явище може приводити не тільки до проблем з потенцією і негативно впливати на статеве життя товстунів, але і викликати безплідність.

Автори спостерігали 25 хлопців-підлітків і юнаків у віці від 14 до 20 років з надлишковою вагою і таку ж кількість їхніх однолітків, що не страждали ожирінням.

У всіх учасників дослідження періодично проводився аналіз крові на вміст гормонів. Вимірялися загальний рівень тестостерону та концентрація вільного тестостерону. Учені виявили, що у юних учасників дослідження, що страждали ожирінням, рівень цього найважливішого для нормального функціонування чоловічого організму гормону був набагато нижчим, ніж у хлопців з нормальною вагою. У багатьох випадках зниження рівня тестостерону досягало 50%.

Керівник цього дослідження професор Пареш Дандона попереджає, що наслідки виявленого явища просто жахливі: багатьом хлопцям з надлишковою вагою у майбутньому загрожує імпотенція та безплідність.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8121 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс