Здоров'я

Які лікувальні трави допоможуть при вагітності

— 3 жовтня 2012 —

Виявляється, у корі верби міститься та ж сама речовина, що й у таблетках аспірину, - ацетилсаліцилова кислота. А ментол, з якого виготовляють валідол, вперше одержали з м'яти.


Встановити причину болю у животі можна за допомогою годинникового циферблата

— 3 жовтня 2012 —

Нескладний метод допоможе зрозуміти, з яким саме органом скоїлося лихо.


Якщо у вашої дитини «сколіоз»...

— 3 жовтня 2012 —

На шкільному медичному огляді вашій дитині поставили діагноз “сколіоз”. До чого приводить дане порушення і чи варто негайно починати лікування? Чи такими вже жахливими є наслідки сколіозу, як говорять медики? Про це ми вирішили розпитати Анатолія Івановича Процика, доцента кафедри ортопедії та травматології НМАПО імені П.Л. Шупика.


Пози для сну: види та їхні переваги з недоліками

— 26 вересня 2012 —

Дивно, але ми витрачаємо на сон приблизно третину життя. Перебуваючи у стані сну, наш організм перебуває в спокої: робота серця і дихання сповільнюються, м'язи розслаблюються, відключається свідомість. Однак щоб організм повноцінно відпочив, спати необхідно правильно. Головне у цій справі - правильна поза. Отже, пропонуємо обговорити всі плюси та мінуси різних варіантів.


Маслинова олія: краща їжа для мозку

— 26 вересня 2012 —

Чи можуть продукти, що входять до складу середземноморської дієти, забезпечити достатній рівень антиоксидантного захисту для здоров'я вашого мозку?


Профілактика каменів у жовчному міхурі

— 26 вересня 2012 —

Якщо ваші родичі страждають від каменів у жовчному міхурі, будьте готовими, що, швидше за все, у вас вони теж з'являться. І краще заздалегідь перебудувати свій спосіб життя і налагодити профілактику.


Ботулізм - проблема осіння

— 26 вересня 2012 —

Заготівля овочів та фруктів на зиму є традиційним заняттям для українців. У багатьох жителів є дачі або садові ділянки, де починаючи з ранньої весни, і до глибокої осені вони копаються в землі, як запеклі городники. Причому це стосується не тільки людей передпенсійного або пенсійного віку. Останнім часом навіть молодь виявляє помітну цікавість до заміського активного відпочинку, а також процесів вирощування сільгоспкультур. Тому юнаки та дівчата допомагають старшому поколінню не тільки саджати ягідники, фруктові дерева, овочі, висівати насіння, доглядати за ними, збирати врожай, але і займатися готуванням запасів.


Розповсюджені помилки при наданні першої допомоги

— 19 вересня 2012 —

Звіти МНС, на жаль, надходять постійно: щодня в країні щось трапляється. Пожежі, аварії, ДТП - все це відбувається, як правило, з людськими жертвами. І найчастіше здоров'я людини, а то і її життя залежить від того, чи отримає вона вчасно допомогу і чи буде ця допомога правильною.


Ногу звело: перша допомога

— 19 вересня 2012 —

Якщо ви ніколи не відчували судом у литкових м'язах, можете вважати, що вам повезло. Однак багато хто все-таки знає не з чуток про ці тягнучі болі та непідвласні контролю м'язові скорочення, що виникають у найбільш невідповідний час.


Стрункішаємо перед телевізором

— 19 вересня 2012 —

Чесно самому собі зізнайтеся, скільки часу ви проводите перед телевізором? Дві, три години на день. А що ви робите під час перегляду улюбленого серіалу? Тільки не треба лукавити, говорячи, що перед телевізором ви не їсте. Ця шкідлива звичка не обійшла стороною багатьох. А з будь-якими шкідливими звичками потрібно боротися. Звичайно ж, ми не будемо викидати телевізор. Це вже занадто. Краще подумаємо, як з користю для фігури провести час біля блакитного екрана.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс