Здоров'я

П'ять речей, які крадуть нашу енергію

— 13 червня 2012 —

Виявляється, половина наших сил протягом дня втрачається марно.


Голодування: що і як?

— 13 червня 2012 —

З давніх часів люди різних вірувань у певні пори року втримувалися від їжі. Дотримуючись такого посту, людина очищувала своє тіло і дух. Сьогодні ж люди голодують не тільки з релігійних спонукань. Деякі борються із зайвою вагою, а хтось очищує тіло від токсинів. Медики в основному виступають проти таких екстремальних заходів, і попереджають, що тривале голодування є величезним стресом для організму. У той час як прихильники голодування бачать лише плюси у відмові від їжі. Люди, що практикують голодування, вказують на те, що первісна людина мимоволі часто голодувала у пошуках їжі. Тому тривалий стан голоду закодований у наших генах. А що думає із цього приводу лікар-дієтолог Ірина Сергіївна Михайліченко, асистент кафедри гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО імені П. Л.Шупика?


Харчування за суворим графіком важливіше, ніж склад їжі

— 7 червня 2012 —

Експеримент на лабораторних мишах, проведений ученими з Інституту біологічних досліджень імені Джона Салька (The Salk Institute for Biological Studies), показав, що обмежене за часом харчування може бути кориснішим для фігури, ніж цілодобовий доступ до їжі, навіть при рівному споживанні калорій.


Софора і омела - застава здоров'я

— 7 червня 2012 —

Є трави вузького спектра дії - для лікування однієї-двох хвороб. А є такі рослини та збори, які лікують велику кількість хвороб одночасно. До таких належить, наприклад, чудовий збір з насіння софори японської і рослини-паразита омели білої.


Чим можна заразитися через кондиціонери

— 7 червня 2012 —

Під час спеки навколо кліматичної техніки знову починають клубитися чутки: і інфекції-то в ній живуть страшні, і вирусів-то вони поширюють масу. Спробуємо розібратися разом з експертами, чи є підґрунтя у всіх цих страшилок.


Молоді сири дарують відмінний настрій і здоров'я

— 7 червня 2012 —

Про те, що молоді сири входять в оздоровчі дієти в багатьох середземноморських країнах, доводилося чути не один раз. Чим же вони такі гарні? Про це ми і попросили розповісти доцента кафедри гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО імені П. Л. Шупика Надію Дмитрівну Опанасюк.


Чим корисні силові тренування

— 30 квітня 2012 —

Біохіміки університету Мічигану в результаті наукового експерименту виявили, що всього одне силове тренування різко знижує ризик захворіти діабетом II типу.


Чого ми ще не знаємо про соки?

— 30 квітня 2012 —

Учені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі склали рейтинг десяти найкорисніших у світі напоїв, заснований на вмісті у них антиоксидантів. І хоча сьогодні слово це в усіх на слуху, тому що практично кожний виробник чаю або йогурту  ставить на упаковці своєї продукції позначку «містить антиоксиданти», що воно означає, знає не багато хто. 


Яким повинен бути сніданок чоловіка і не тільки?

— 27 квітня 2012 —

Продукти, які здатні серйозно нашкодити вашому коханому чоловікові, ви приносите з магазина практично щодня.


Чистимо судини

— 27 квітня 2012 —

У народній медицині знайдеться не один десяток рецептів, до яких можна вдатися, якщо потрібно почистити судини. Основні компоненти збору, що очищує, як правило, однакові: натуральний мед, лимон або його сік і часник.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс