Кулінарія

Піца з ковбасою

— 3 жовтня 2021 —

Для тіста: вода - 250 мл; пшеничне борошно - 450 г; оливкова олія - 50 мл; сухі швидкодіючі дріжджі - 15 г; цукор - 1 ст. л.; сіль - 1 ч. л. Начинка: салямі - 100 г; твердий сир - 100 г; моцарела для піци - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 голівка; часник - 1-2 зубка; томатна паста - 3 ст. л.; оливкова олія - 30 мл; суміш італійських трав - 0,5 ч. л.; сіль - 0,5 ч. л.; цукор - 1 ч. л.; базилік і петрушка.


Суп з фаршем а-ля лазанья

— 3 жовтня 2021 —

Рослинна олія - 3-4 ст. л., фарш - 500 г, сіль, перець чорний мелений - до смаку, ріпчаста цибуля - 1 шт., часник - 3 зубки, томатна паста - 2 ст. л., томатний соус - 650 г, перець червоний пластівцями - 1/2 ч. л., сушена материнка - 1/2 ч. л., сушена петрушка - 2 ч. л., сушений базилік - 1 ч. л., курячий бульйон - 1,5-1,6 л, листи для лазаньї - 8-9 шт., моцарела - 100 г, пармезан - 40-50 г, рікота - 200 г, зелень - до смаку.


Ростбіф з гірчичним соусом

— 3 жовтня 2021 —

Яловича вирізка - 1 кг, м'ята - 3 гілочки, часник - 1 зубчик, оливкова олія - 2 ст. л., гірчиця зернами - 1 ст. л., перець чорний горошком - 10 шт., сіль морська - 1/2 ч. л. Для соусу: лимони - 1/2 шт., яєчні жовтки - 2 шт., м'ята - 6 гілочок, оливкова олія - 100 мл, гірчиця зернами - 1 ст. ложка.


Як законсервувати або заквасити кавуни

— 3 жовтня 2021 —

Як відомо, кавуни - це джерело вітамінів. Тому сьогодні ми пропонуємо поповнити свої комори цим чудовим продуктом на зиму за допомогою квашення й соління.


Свинина із грибами й сиром

— 17 вересня 2021 —

М’якоть свинини - 500 г; свіжі печериці - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; твердий сир - 100 г; гірчиця - 30 г; рослинна олія - 30 мл; сіль - 1 ч. л.; чорний мелений перець - 0,25 ч. л.; копчена паприка - 0,5 ч. л.; свіжа петрушка - для прикраси.


Мариновані огірки по-японськи

— 17 вересня 2021 —

Огірки - 1 кг; імбир - 50 г; соєвий соус - 4 ст. л; винний або яблучний оцет - 2 ст. л; цукор - 2 ч. л.


Сальса Піко-де-Гальо

— 17 вересня 2021 —

Помідор - 200 г, перець солодкий - 80 г, перець чилі - 2 шт., цибуля ріпчаста - 40 г, лимон - 40 г, часник - 4 зубчики, петрушка - 10 г, кінза - 10 г, оливкова олія - 40 мл, сіль, цукор, чорний перець мелений.


Гарбузовий кекс

— 17 вересня 2021 —

Борошно - 200 г, натертий гарбуз - 200 г, цукор - 70 г, соняшникова рафінована олія - 70 г (3,5 ст. л.), апельсиновий фреш - 80 мл (4 ст. л.), цедра одного апельсина, розпушувач - 10 г (2 ч. л. з гіркою), фініки - 50 г, мигдальні слайси - 30 г (3 ст. л.).


Що приготувати з обліпихи

— 17 вересня 2021 —

Обліпиха - терпка ягода, що нагадує апельсин, змішаний з лимоном, з додатковим відтінком персика, ананаса й навіть маракуйї. В осінньому меню багатьох ресторанів присутні десерти (наприклад, шербети, що освіжають), соуси до смаженого м’яса, чай з обліпихою, морси.


М’ясні баклажани

— 13 вересня 2021 —

200 г фаршу; 1 цибулина; 2 зубки часнику; 1 ч. л. солі; чорний перець, чебрець, паприка; 1/2 ст. л. борошна; 3 ст. л. олії; 2 баклажана; 1 ст. л. солі; 2 л води; олія для смаження (необов’язково, якщо готовити в духовці). Для соусу: 2 ст. л. томатної пасти; 1/2 ч. л. солі; 300 мл води.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс