Кулінарія

Домашні енергетичні батончики

— 7 грудня 2019 —

Для основи: по 1/2 ст. насіння соняшника й насіння гарбуза (очищених), 1/2 ст. кунжуту, 1 ст. мюслі, 1 ст. здрібненої горіхової суміші, 1 ст. ізюму (або будь-яких сухофруктів). Для заливання: 125 г вершкового масла, 1/2 ст. меду, 1/3 ст. цукру.


Овочева закуска

— 7 грудня 2019 —

Буряк – 2 шт., морква – 2 шт., цибулина – 2 шт., капуста білокачанна – 1 кг.


Суп-пюре з цвітної капусти

— 7 грудня 2019 —

Цвітна капуста - 1 кг; картопля - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 голівка; часник - 2 зубчика; сметана - 150 г; вода - 2 л; вершкове масло - 25 г; гірчиця в зернах - 2 ст. л.; оливкова олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; сушені італійські трави - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 2 шт.; духмяний перець - 3 горошини; зелена цибуля.


Час капусти: секрети вибору й квашення

— 7 грудня 2019 —

Друга половина осені й початок зими - саме час для засолювання капусти. Причина - на ринку тільки пізні сорти цього овочу, які ідеально підходять для заготовок на зиму. Про незвичайні рецепти квашеної капусти, секрети вибору правильної голівки, а також нюанси її приготування читайте в цій статті.


Грецький пиріг з м’ясом

— 1 грудня 2019 —

400 г м’ясного фаршу (яловичина+свинина), 500 г готового листкового тіста, 1 цибулина, 5-6 ст. л. консервованих помідорів у власному сокові, 50 г сиру, сушений базилік, сіль, чорний мелений перець, тертий мускатний горіх — за смаком, 1 жовток, кунжут.


Солодка ковбаска

— 1 грудня 2019 —

100 г вершкового масла, 200 г піскового печива, 80 г волоських горіхів, 2 ст. л. какао, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. молока.


Салат із червоної капусти, яблук та апельсина

— 1 грудня 2019 —

Червонокачанна капуста - 300 г, яблука - 300 г, апельсини - 200 г, рослинна олія - 4-5 ст. л., лимонний сік - половина лимона, сіль - за смаком, цедра лимона - невелика жменя.


Гратен з цвітної капусти й броколі

— 1 грудня 2019 —

Цвітна капуста - 800 г, броколі - 400 г, вершки - 200 мл, яйця - 2 шт., тертий твердий сир - 100 г, тертий мускатний горіх - 1 щіпка.


Полядвиця запечена з естрагоновим соусом

— 22 листопада 2019 —

500 г полядвиці (філейна частина з середини хребта), 1 ст. л. чорного (або суміші) перцю горошком, зубочок часнику, 1 ст. л. олії (+додаткова порція для смажіння), 3/4 ч. л. солі; для соусу: 200 мл вершків, 100 мл білого сухого вина, 1 цибулина, зубочок часнику, 1/4 ч. л. білого перцю, 4 гілочки естрагону, сіль - за смаком.


Курка запечена на хлібі в духовці

— 22 листопада 2019 —

Курячі стегенця - 8 шт.; білий хліб - 200 г; ріпчаста цибуля - 3 шт.; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 75 мл; сіль і суміш мелених перців - за смаком; сушена материнка - 1 ч. л.; свіжа петрушка, зелені оливки для подачі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс