Кулінарія

Курка із хрусткою скоринкою

— 4 січня 2019 —

Курячі гомілки - 6 шт., твердий сир - 50 г, панірувальні сухарі - 100 г, кукурудзяне борошно - 2 ст. л., куряче яйце - 1 шт., пшеничне борошно - 4 ст. л., сіль - за смаком, чорний мелений перець - 0,5 ч. л., петрушка - кілька гілочок для декору.


Сирні рогалики

— 4 січня 2019 —

300 г кисломолочного сиру, 300 г борошна, 250 г вершкового масла, холодного, 1 яйце, 1 ч. л. розпушувача, 15 г ванільного цукру, щіпка солі, цукрова пудра для посипання, повидло для начинки.


Рублені курячі котлети з кукурудзою

— 4 січня 2019 —

Курячі грудки - 300 г, кукурудза консервована - 100 г, яйця курячі - 1 шт., олія рослинна - 100 мл, борошно пшеничне - 1 ст. л., кріп - 2 гілочки, сіль - 1/2 ч. л., перець чорний мелений - за смаком.


Фруктово-ягідний коблер

— 4 січня 2019 —

Начинка: 1 яблуко і 1 груша, очистити від шкірки і насіння, порізати на шматочки, 1/2 склянки свіжих або заморожених ягід, 40 г цукру, 1 ст. л. лимонного соку, 25 мл води, 1 ч. л. ванільного екстракту. Коблер: 75 г борошна, 1/2 ч. л. розпушувача, 10 г цукру, 10 г кокосової стружки, 10 г вівсяних пластівців, 50 г вершкового масла, порізати на шматочки, 40 мл молока, 1/2 ч. л. ванільного екстракту.


П'ять салатів для святкового столу

— 4 січня 2019 —

Дуже смачний святковий салат, який напевно сподобається всім гостям без винятку. Печінка тріски відмінно смакує з овочами, а чорнослив лише підкреслює смак інших інгредієнтів, надаючи салату оригінальну нотку.


Салат «Цезар» з куркою

— 15 грудня 2018 —

Помідори - 500 г, салатні листи (романо або будь-який інший сорт) - 1 великий пучок, батон або білий хліб - 150 г, курячі грудки - 300 г, твердий сир - 150 г. Для соусу: яйця - 2 шт., анчоуси або кілька - 6 шт., зубчики часнику - 6 шт., оливкова олія (високоякісна, нерафінована) - 100 мл, бальзамічний оцет - 2 ст. л., лимон - 1/2 шт., гірчиця - 1 ч. л., чорний перець - за смаком, сіль - за смаком.


Угорське тістечко «Жербо»

— 15 грудня 2018 —

1 ч. л. сухих дріжджів, 1/4 ст. цукру, 125 г вершкового масла кімнатної температури, 200 г борошна, 2 ст. л. сметани, 1 жовток,  щіпка солі. Для начинки: 150 г крупно рубаних горіхів, 100 г цукру, 3/4 ст. дуже гарного абрикосового джему. Для глазурі: 100 г гіркого шоколаду, 1/4 ст. жирних вершків, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. коньяку.


Булочки-малята із сирно-грибною начинкою

— 15 грудня 2018 —

Борошно - 300 г, вода - 180 мл, цукор - 8 г, сіль - 5 г, дріжджі сухі - 5 г, рослинна олія в тісто - 20 мл, рослинна олія для прошарування булочок - 10 мл, жовток для змазування булочок - 1 шт., цибулина - 1 шт., гриби (печериці, гливи) - 120 г, сметана - 70 г, кріп - 1/3 пучок, зелена цибуля - 1/3 пучок, спеції - за смаком, сир - 250 г.


Старовинний рецепт Різдвяного кексу

— 13 грудня 2018 —

Кекс виходить дуже темний - це за рахунок меляси (вона майже чорного кольору) і коричневого цукру. Але якщо ви будете використовувати звичайний цукор, ваш різдвяний кекс буде не такий темний, але все одно божевільно смачним!


«Николайчики» - традиційні ласощі на свято

— 13 грудня 2018 —

Традиційно на День Святого Миколая матусі готують «миколайчики». Можна приготувати будь-яке сухе розсипчасте печиво, розписати його глазур’ю – і ваші частування на свято готові.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс