Кулінарія

М’ясо по-французьки з картоплею та грибами

— 5 червня 2021 —

Свинина - 1 кг, цибуля - 2 шт., картопля - 1 кг, гливи - 800 г, твердий сир - 400 г, сіль, перець чорний мелений - за смаком, вершки жирні - 250 мл, борошно - 1 ст. л., вершкове масло - 50 г.


Окрошка на сметані з яловичиною

— 5 червня 2021 —

Яєчний жовток варений - 2 шт., відварна яловичина - 400 г, огірок - 3 шт., редис - 5 шт., варена картопля - 3-4 шт., зелена цибуля - 1 пучок, гірчиця - 3 ст. л., сметана або кефір - 500 г, вода (або сироватка) - 1 л.


Домашній пломбір з молока і вершків

— 5 червня 2021 —

Молоко - 160 мл, жовток - 3 шт., цукор - 150 г, вершки - 500 г, ванільний екстракт або ванілін - 2 г.


Сирні палички, запечені в духовці

— 5 червня 2021 —

Моцарела - 180 г, панірувальні сухарі - 200-250 г, італійські трави - 1/2 ч. л., вершкове масло - 2 ст. л., сіль - 1,5 ч. л., перець чорний мелений - 1/4 ч. л., яйця - 3 шт., вода - 2 ст. л., борошно - 30 г, рослинна олія - 1 ч. л.


Як довше зберегти свіжість хліба й іншої випічки

— 5 червня 2021 —

Прості поради допоможуть завжди насолоджуватися м’якою серединкою й хрусткою скоринкою.


Кабачки з печерицями запечені під сметаним соусом

— 30 травня 2021 —

Молоді кабачки - 2 шт.; свіжі печериці - 300 г; твердий сир - 150 г; сметана жирністю 15-20% - 200 мл; часник - 3 зубки; сіль і чорний мелений перець - за смаком; рослинна олія - 100 мл; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.


Салат з руколою, моцареллою й помідорами

— 30 травня 2021 —

Лимон - 1 шт., бальзамічний оцет - 50 мл, оливкова олія - 3 ст. л., помідори черрі - 200 г, рукола - 150 г, моцарелла міні - 100 г.


Домашня рікотта

— 30 травня 2021 —

Жирне молоко - 960 мл, жирні вершки - 480 мл, сіль - 1 ч. л., лимонний сік або білий винний оцет - 3 ст. л.


Смажені кульбаби в клярі

— 30 травня 2021 —

Квіти кульбаб - 30-40 шт., сіль - за смаком, яйце - 1 шт., молоко - 240 мл, борошно - 120 г, мелений чорний перець - за смаком, рослинна олія - 500-600 мл.


Що приготувати на багатті: рецепти простих і смачних страв

— 29 травня 2021 —

На вугіллях можна робити не тільки шашлики, запечену картоплю й смажені сосиски. Є ще багато цікавих страв, які можна приготувати під час пікніка.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс