Кулінарія

Куряча печінка із грибами у вершковому соусі

— 2 травня 2020 —

Куряча печінка - 1 кг, цибуля ріпчаста велика - 1 шт., печериці - 300 г, часник - 4 зубка, пшеничне борошно - 1 ст. л., курячий або овочевий бульйон - 300 мл, жирні вершки (20%, бажано 30%) - 300 мл, сіль і мелений чорний перець - за смаком, зелень петрушки - 1 ст. л.


Мітітеи - молдавські ковбаски

— 2 травня 2020 —

Яловичина - 1 кг, сало - 300 г, молоко або мінеральна вода - 100 мл, крохмаль - 2 ст. л., часник - 5 зубків, сода - 1 ч. л., перець чорний мелений, сіль - за смаком.


Крем-суп із сочевиці

— 2 травня 2020 —

Курячий або овочевий бульйон - 2 л; червона сочевиця - 300 г; довго зернистий пропарений рис - 30 г; ріпчаста цибуля - 2 голівки; свіжі помідори - 2-3 шт.; солодкий перець - 0,5 шт.; оливкова олія - 50 мл; лимонний сік - 25 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; зіра - 0,5 ч. л.; свіжа або сушена м’ята - 2-3 листочка; свіжа зелень - 1-2 гілочки для прикрашання.


Що робити з яєчними білками

— 2 травня 2020 —

Буває, що у господарок після приготування здобного дріжджового тіста залишається певна кількість невикористаних білків. І виникає питання: що з ними робити? Виходів два - якось зберігати й/або оперативно щось із них готувати.


Скумбрія в томатному соусі

— 23 квітня 2020 —

Свіжоморожена скумбрія - 1 шт., ріпчаста цибуля - 1 шт., свіжі помідори - 2 шт., томатна паста - 2 ст. л., оливкова олія - 50 мл, сіль і чорний мелений перець - за смаком, приправа для риби - 1 ч. л., цукор - 1 ч. л., лавровий лист - 2 шт., духмяний перець - 3 горошини, петрушка.


Гуакамоле

— 23 квітня 2020 —

2 авокадо, 1 лимон, 1 цибуля (невеличка), 2 зубчики часнику, 1 помідор, сіль, перець – за смаком.


Млинці з грибами

— 23 квітня 2020 —

400 г печериць; 250 мл молока; 80 мл води; 140 г борошна; 4 яйця; 1 ст.л. цукру; цибуля ріпчаста; олія, сіль.


Буженина у фользі

— 23 квітня 2020 —

Свинина – 2,5 кг (краще окіст з прошарком жиру); темне пиво - 1 л., часник - 1 головка; сіль кам’яна - 3 ст.л.; мелений коріандр, орегано, чебрець, перець, лавровий лист (8-10 шт.).


Хліб на заквасці

— 23 квітня 2020 —

3 склянки борошна, 500 г несолодкого грецького йогурту з живими бактеріями, 0,5-1 склянка сметани, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка сухих дріжджів.


Хліб з сиром і часником

— 23 квітня 2020 —

500 г борошна грубого помелу, 1,5 ч. ложки швидкодіючих дріжджів, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка прозорого меду, 2 здрібнених зубчика часнику, 25 г вершкового масла, 100 г тертого сиру чеддер, жменя листів чебрецю.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс