Кулінарія

Салат «Капрезе» із сиром моцарела

— 14 вересня 2020 —

700 г спілих помідорів, очищених від серцевин, 450 г свіжої моцарели, 1 ч. л. дрібної морської солі, 1/3 ст. листів базиліка, порваних на тонкі смужки, 1/4 ст. оливкової олії extra-virgin.


Запіканка із броколі й рисом

— 14 вересня 2020 —

8 ст. невеликих суцвіть броколі, 2,5 ст. відвареного довго зернистого рису, 55 г вершкового масла, 1 середня цибулина, нарізана дрібними кубиками, 1 зубок часнику, натертий, 4 ст. л. борошна вищого ґатунку, 0,5 ч. л. гірчичного порошку, 1/4 ч. л. каєнського перцю, 3 ст. незбираного молока, 110 г вершкового крем-сиру, кімнатної температури, 0,5 ст. тертого пармезану, 1 ч. л. свіжемеленого чорного перцю, 0,5 ч. л. кам’яної солі, 0,5 ч. л. паприки, 220 г плавленого сиру, нарізаного кубиками, 3 ст. тертого гострого чеддера 170 г нарізаного солодкого перцю.


Чудо-перець

— 13 вересня 2020 —

Цей доволі знайомий нам овоч цінний як вітамінна рослина. Наприклад, тільки соки ягід шипшини й чорної смородини можуть за вмістом вітаміну С порівнятися із соком стиглого солодкого перцю. А скільки смачних, корисних заготовок з солодкого перцю можна приготувати на зиму!


Смажена кукурудза з ароматним топпінгом

— 6 вересня 2020 —

Кукурудза після смаження на грилі здобуває більш насичений смак і літній аромат, але ще смачніше вона стане з топпінгом з ароматного вершкового масла. Це ідеальна закуска для вечірок у гриля.


Помідори в клярі

— 6 вересня 2020 —

Свіжі помідори - 2 шт., сметана жирністю 15-20% - 2 ст. л., куряче яйце - 1 шт., твердий сир - 100 г, сіль - за смаком, чорний мелений перець - 0,25 ч. л., мелена паприка - 0,25 ч. л., сухий часник - 0,25 ч. л., рослинна олія - 50 мл, свіжий кріп - 2-3 гілочки для прикраси.


Риба запечена у фользі в духовці

— 6 вересня 2020 —

Горбуша — 1 шт., лимон — 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., морква – 1 шт., вершкове масло — 50 г, будь-яка зелень для прикрашання.


Крильця в липкій медовій глазурі

— 6 вересня 2020 —

0,9 кг курячих крил, 2 ст. л. оливкової олії extra-virgin, 2 ст. л. вершкового масла, 0,5 ст. меду, насіння кунжуту, для посипання, 1 ст. слабо соленого соєвого соусу, 1 ст. л. тертого свіжого імбиру, 2 ст. л. порубаних свіжих листів кінзи, 2 зубки часнику, здрібнених, сік половини лимона.


Готуємо їжу на вугіллі

— 6 вересня 2020 —

Якщо ви відправилися на природу або пішли в похід, вам там, швидше за все, доведеться готувати собі їжу на вугіллях. У багаття ви можете зігрітися, а от щоб одержати вугілля, прийде почекати. Якщо їх у достатній кількості не буде, про якість приготовленої на них їжі можна забути.


Аджика з баклажанів

— 29 серпня 2020 —

Помідори - 600 г; баклажани - 300 г; болгарський перець - 300 г; часник - 6 зубків; гострий перець - 1 стручок; рослинна олія - 75 мл; столовий оцет 9% - 30 мл; крупна поварена сіль - 1 ч. л.; цукор -1 ст. л.


Цвіклі - гостра закуска з буряка

— 29 серпня 2020 —

Буряк - 300 г, хрін тертий - 1 ст. л., сік лимона - 2 ст. л., кунжутна олія - 2 ст. л., петрушка - за смаком, кмин - 1/2 ч. л., перець - за смаком, цукор - 1 ч. л., сіль - за смаком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс