Кулінарія

Шашлики з хліба

— 7 вересня 2017 —

Хліб, твердий сир, свіжі помідори, суміш трав.


Дагестанські перепічки з картоплею

— 7 вересня 2017 —

Тісто: 500 мл кислого молока (кефіру), борошно, сода 1 ч. л., щіпка солі. Начинка: картопля, цибуля, рослинна олія, сіль, чорний перець, зелень.


Яблучний пиріг

— 7 вересня 2017 —

Тісто: 1 скл. цукру, 2 скл. борошна, 200 г xoлодного вершкового масла, 200 г сиру, 2 яйця, 2 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. соди, погасити оцтом.
Начинка: 2-3 яблука нарізати часточками, 3-4 столові ложки цукру, жовток для змащення.


Домашній сир із зеленню і кмином

— 7 вересня 2017 —

1 л кефіру, 1 л молока, 6 яєць, 4 ч. л. солі (або за смаком), 1/3 ч. ложки червоного гострого перцю, щіпка кмину, 1 зубок часнику, невеликий пучок різної зелені: кріп, кінза, зелена цибуля.


Готуємо десерти та гарніри з гарбуза

— 7 вересня 2017 —

Де був основний первісний ареал поширення гарбуза у світі – точно невідомо, ми знаємо лише те, що ця рослина з'явилася в Південній Америці. Індіанці коптили гарбуз, запікали його, вирізавши посередині отвір і наливши туди молока, меду та додавши пряностей.


Груші із шоколадним соусом

— 31 серпня 2017 —

250 г листкового тіста, 2 груші, 100 г гіркого шоколаду, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. цукру, 1 яйце.


Картопляне пюре із хріном

— 31 серпня 2017 —

1 кг червоної картоплі, 1 ст. л. свіжого тертого хріну, 0,5 склянки сметани, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. солі, 2 ч. л. сушеного часнику, білий перець за смаком.


Куряча печінка в сметанно-часниковому клярі

— 31 серпня 2017 —

Печінка куряча - 500 г, борошно пшеничне - 4 ст. л., сметана або майонез, хто що більше любить - 4-5 ст. л., яйце - 3 шт., спеції, часник - 3-4 зубки, сіль, олія рослинна (для смаження).


Кільця із заварного тіста

— 31 серпня 2017 —

Для тіста: 250 мл води, 2 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. солі, 100 г вершкового масла, 1 скл. борошна, 3 яйця, 1 білок.
Для глазурі: 1,5 скл. цукрової пудри, 1 ст. л. рідкого меду, 4-5 ст. л. молока.
Рослинна олія для обсмажування, пергаментний папір для відсадження кілець.


Готуємо баклажани взапас

— 31 серпня 2017 —

Баклажан - рослина субтропічна, вимоглива до сонця і тепла. У Європу з Індії його завезли араби. В Україні ця овочева культура успішно вирощується. Сезон збору та консервування - серпень - вересень. Баклажан на Сході називали «овочем довголіття», вважаючи особливо корисним для людей похилого віку. Він рекомендувався як засіб для профілактики й лікування атеросклерозу, подагри, хвороб печінки й нирок, закрепу, серцево-судинних захворювань.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс