Кулінарія

Розкішний м’ясний пиріг з соусом із журавлини

— 26 грудня 2021 —

Для начинки: рослинна олія, 1 ст. л, цибуля - 2 шт., копчений бекон - 250 г, шавлія - 1/2 пучка, смажена або варена індичка - 500 г, свиняча лопатка - 250 г, грудинка - 250 г, англійська гірчиця - 2 ст. л., зерниста гірчиця - 2 ст. л., мелений білий перець - 1 ст. л., вустерський соус - 4 ст. л., мускатний горіх - 1 шт.


Навіщо кухареві горілка? 6 головних способів використання горілки в кулінарії

— 26 грудня 2021 —

Горілка гарна не тільки в запітнілій склянці та під оселедць. Вона вірно служить гарним господиням на кухні. І справа тут зовсім не в бажанні приготувати страву з алкогольним ефектом — горілка, як і інші міцні напої, не обов'язково надає страві градусів, але може поліпшити смакові якості, зробити більш яскравим аромат, прискорити приготування, дезінфікувати.


Класичний морквяний торт

— 17 грудня 2021 —

Класичний морквяний торт - еталон. Його аромат складається з коричневого цукру, кориці, імбиру, мускатного горіха й моркви. Імбир надає особливий присмак, але зовсім не гнітючий. Бісквіт виходить щільний, при цьому кожний шматочок на смак дуже м’який. Якщо приготувати торт заздалегідь, він краще просочиться, стане більш ніжним і соковитим.


Курячі фрикадельки в соусі

— 10 грудня 2021 —

Куряче філе - 700 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., морква - 1 шт., свіжий помідор - 1 шт., часник - 1 зубок, томатна паста - 25 г, рослинна олія - 25 мл, вода - 500 мл, сіль - 1 ч. л., чорний мелений перець - 0,25 ч. л., приправа для курки - 0,25 ч. л., свіжа петрушка - 5 гілочок.


Салат з тунця

— 10 грудня 2021 —

Консерви з тунця – 1 банка, огірок свіжий – 300 г, сир твердий – 150 г, кукурудза солодка, консерви – 1 банка, сухарики (з ікрою, лососем або сиром) – 80-100 г (пачка), майонез – 70 г, сіль – до смаку, зелень – до смаку, лимонний сік – 1 ч. л.


Печиво «Сніжок»

— 10 грудня 2021 —

Для тіста: 300 г борошна, 180 г вершкового масла, 70 г цукрової пудри, 25 г крохмалю, ванілін. Цукрова пудра для обвалювання.


Морквяний пиріг із фруктами без цукру

— 10 грудня 2021 —

1 чашка фініків без кісточок, 1 чашка яблучного пюре (кімнатної температури), 1/4 ст. оливкової олії, 2 крупних яйця, 1 ч. л. ванільного екстракту, 1 1/2 склянки дрібно натертої моркви, 1 1/2 склянки борошна, 1 1/2 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. харчової соди, 1 1/2 ч. л. кориці, меленої, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха,  1/4 ч. л. імбиру, щіпка меленої гвоздики, 1/2 ч. л. солі, волоські горіхи й ізюм (за бажанням).


Пісні страви в Різдвяний піст

— 10 грудня 2021 —

Попри те, що їжа - далеко не найголовніше під час посту, про правильне харчування також не слід забувати у цей період. Отже, готуємо ситні і смачні пісні страви в Різдвяний піст.


Конвертики з лаваша з овочами й сиром

— 2 грудня 2021 —

На 4 порції: лаваш тонкий - 200 г (4 листа 28х24 см), капуста білокачанна - 180 г, морква - 85 г, огірки мариновані - 120 г, сир плавлений - 90 г, сметана (15%) - 160 г, орегано сушене - 1/4 ч. л., сіль - 1/2 ч. л., перець чорний мелений - на кінчику ножа, олія рослинна (для смаження) - 3-4 ст. л.


Осетинські пироги з гарбузом

— 2 грудня 2021 —

Для тіста: свіжі дріжджі - 20 г, вода - 500 мл, цукор - 1 ст. л., борошно - 800 г, сіль - 2 ч. л., рослинна олія - 3 ст. л.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс