Кулінарія

Квашена капуста

— 6 грудня 2020 —

Капуста займає важливе місце у нашому раціоні. Це чудова закуска, хороший гарнір до м’ясних страв, ароматний фарш для пирогів. Справжня квашена капуста - хрустка, запашна. Смак у неї має бути не кислий, оцтовий, а ніжний, пряний.


Яєчня з беконом

— 28 листопада 2020 —

Яйце куряче - 6 шт., бекон с/к (нарізка) - 6 скибочок, цибуля зелена - за смаком, сир напівтвердий - 50 г, спеції - за смаком, сіль - за смаком.


Велике американське шоколадне печиво

— 28 листопада 2020 —

Борошно пшеничне - 190 г, какао-порошок - 50 г, сода - 3 г, цукор коричневий - 240 г, мед рідкий - 15 г, масло вершкове - 170 г, яйце куряче - 1 шт., шоколад гіркий (70%) - 100 г.


Баклажани, фаршировані грибами

— 28 листопада 2020 —

Баклажани (невеликі) – 4 шт., олія рослинна – 3 ст. л., сіль і спеції – за смаком, перець болгарський – 1 шт., печериці – 300 г, цибуля ріпчаста – 1 шт., часник – 2 зубки, зелень – за смаком, сир напівтвердий – 100 г.


28 листопада - у православних християн початок Різдвяного посту

— 28 листопада 2020 —

Головна заповідь посту - помірність, зокрема, в їжі. Хоча раціону харчування у цей час приділяється значно менше уваги, ніж молитві і душевному настрою, проте, без пісного харчового раціону людині не обійтися. Вже хоча б тому, що саме він дозволяє не лише досягти стану необхідного у цей період настрою, а й не посилити проблеми зі здоров'ям.


Курячі стегна, запечені з яблуками

— 21 листопада 2020 —

Для курки: курячі стегна - 8 шт., сухий часник - 1/2 ч. л., сухий імбир - 1/2 ч. л., сіль і перець - за смаком. Для яблук: яблуко середнє - 4 шт., велика червона цибулина - 1 шт., сухий часник - 1/2 ч. л., сіль - за смаком.


Креветки в соєво-імбирному соусі

— 21 листопада 2020 —

Креветки - 500 г, свіжий імбир - 20 г, часник - 2 зубки, рослинна олія - 1 ст. л., соєвий соус - 4 ст. л., апельсиновий сік - 2 ст. л., апельсинова цедра - 1 ч. л., кунжутна олія - 1/2 ч. л., цукор - 1 ч. л., порошок чилі - 1/8 ч. л.


Гречаники у сметанному соусі

— 21 листопада 2020 —

Для гречаників: гречка - 120 г, фарш - 800 г, яйце - 1 шт., сухий часник - 1/2 ч. л., сіль і перець - за смаком. Для соусу: рослинна олія - 1 ст. л., вершкове масло - 40 г, цибулина середня - 1 шт., борошно - 1 ст. л., курячий бульйон або вода - 300 мл, сіль - за смаком, середній пучок петрушки, часник - 2 зубки, сметана - 3 ст. л.


Запечена ніжка індички із часником

— 21 листопада 2020 —

Гомілка індички на кості - 2 г, часник - 4 зубки, розмарин - за смаком, бальзамічний оцет - 1 ч. л., паприка - 1 ч. л., морква - 1 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., стебло селери - 2 шт., сіль, перець - за смаком.


Така корисна капуста

— 21 листопада 2020 —

Це одна з найпоширеніших у нас овочевих культур. Більша частина населення нашої країни частіше використовує білокачанну капусту, проте на території України вирощується ще червонокачанна, цвітна, савойська, кольрабі, брокколі (спаржева), брюссельська, пекінська… Вони усі різні за формою, хімічним складом, і невідомо, яка з них має бути визнана за “королеву овочів”.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс