Кулінарія
Овочева закуска
— 7 грудня 2019 —
Буряк – 2 шт., морква – 2 шт., цибулина – 2 шт., капуста білокачанна – 1 кг.
Суп-пюре з цвітної капусти
— 7 грудня 2019 —
Цвітна капуста - 1 кг; картопля - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 голівка; часник - 2 зубчика; сметана - 150 г; вода - 2 л; вершкове масло - 25 г; гірчиця в зернах - 2 ст. л.; оливкова олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; сушені італійські трави - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 2 шт.; духмяний перець - 3 горошини; зелена цибуля.
Час капусти: секрети вибору й квашення
— 7 грудня 2019 —
Друга половина осені й початок зими - саме час для засолювання капусти. Причина - на ринку тільки пізні сорти цього овочу, які ідеально підходять для заготовок на зиму. Про незвичайні рецепти квашеної капусти, секрети вибору правильної голівки, а також нюанси її приготування читайте в цій статті.
Грецький пиріг з м’ясом
— 1 грудня 2019 —
400 г м’ясного фаршу (яловичина+свинина), 500 г готового листкового тіста, 1 цибулина, 5-6 ст. л. консервованих помідорів у власному сокові, 50 г сиру, сушений базилік, сіль, чорний мелений перець, тертий мускатний горіх — за смаком, 1 жовток, кунжут.
Солодка ковбаска
— 1 грудня 2019 —
100 г вершкового масла, 200 г піскового печива, 80 г волоських горіхів, 2 ст. л. какао, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. молока.
Салат із червоної капусти, яблук та апельсина
— 1 грудня 2019 —
Червонокачанна капуста - 300 г, яблука - 300 г, апельсини - 200 г, рослинна олія - 4-5 ст. л., лимонний сік - половина лимона, сіль - за смаком, цедра лимона - невелика жменя.
Гратен з цвітної капусти й броколі
— 1 грудня 2019 —
Цвітна капуста - 800 г, броколі - 400 г, вершки - 200 мл, яйця - 2 шт., тертий твердий сир - 100 г, тертий мускатний горіх - 1 щіпка.
Полядвиця запечена з естрагоновим соусом
— 22 листопада 2019 —
500 г полядвиці (філейна частина з середини хребта), 1 ст. л. чорного (або суміші) перцю горошком, зубочок часнику, 1 ст. л. олії (+додаткова порція для смажіння), 3/4 ч. л. солі; для соусу: 200 мл вершків, 100 мл білого сухого вина, 1 цибулина, зубочок часнику, 1/4 ч. л. білого перцю, 4 гілочки естрагону, сіль - за смаком.
Курка запечена на хлібі в духовці
— 22 листопада 2019 —
Курячі стегенця - 8 шт.; білий хліб - 200 г; ріпчаста цибуля - 3 шт.; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 75 мл; сіль і суміш мелених перців - за смаком; сушена материнка - 1 ч. л.; свіжа петрушка, зелені оливки для подачі.
Рогалики із заварним кремом
— 22 листопада 2019 —
Для тіста: 450-500 г борошна, 250 мл теплого молока, 80 г цукру, 1 середнє яйце, 40 г вершкового масла, 30 г рослинної олії, 6 г сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі. Для крему: 500 г молока або вершків, 1 яйце, 150 г цукру, 80 г борошна або крохмалю, 8 г ванільного цукру.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |