Кулінарія
Піца з ковбасою
— 3 жовтня 2021 —
Для тіста: вода - 250 мл; пшеничне борошно - 450 г; оливкова олія - 50 мл; сухі швидкодіючі дріжджі - 15 г; цукор - 1 ст. л.; сіль - 1 ч. л. Начинка: салямі - 100 г; твердий сир - 100 г; моцарела для піци - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 голівка; часник - 1-2 зубка; томатна паста - 3 ст. л.; оливкова олія - 30 мл; суміш італійських трав - 0,5 ч. л.; сіль - 0,5 ч. л.; цукор - 1 ч. л.; базилік і петрушка.
Суп з фаршем а-ля лазанья
— 3 жовтня 2021 —
Рослинна олія - 3-4 ст. л., фарш - 500 г, сіль, перець чорний мелений - до смаку, ріпчаста цибуля - 1 шт., часник - 3 зубки, томатна паста - 2 ст. л., томатний соус - 650 г, перець червоний пластівцями - 1/2 ч. л., сушена материнка - 1/2 ч. л., сушена петрушка - 2 ч. л., сушений базилік - 1 ч. л., курячий бульйон - 1,5-1,6 л, листи для лазаньї - 8-9 шт., моцарела - 100 г, пармезан - 40-50 г, рікота - 200 г, зелень - до смаку.
Ростбіф з гірчичним соусом
— 3 жовтня 2021 —
Яловича вирізка - 1 кг, м'ята - 3 гілочки, часник - 1 зубчик, оливкова олія - 2 ст. л., гірчиця зернами - 1 ст. л., перець чорний горошком - 10 шт., сіль морська - 1/2 ч. л. Для соусу: лимони - 1/2 шт., яєчні жовтки - 2 шт., м'ята - 6 гілочок, оливкова олія - 100 мл, гірчиця зернами - 1 ст. ложка.
Як законсервувати або заквасити кавуни
— 3 жовтня 2021 —
Як відомо, кавуни - це джерело вітамінів. Тому сьогодні ми пропонуємо поповнити свої комори цим чудовим продуктом на зиму за допомогою квашення й соління.
Свинина із грибами й сиром
— 17 вересня 2021 —
М’якоть свинини - 500 г; свіжі печериці - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; твердий сир - 100 г; гірчиця - 30 г; рослинна олія - 30 мл; сіль - 1 ч. л.; чорний мелений перець - 0,25 ч. л.; копчена паприка - 0,5 ч. л.; свіжа петрушка - для прикраси.
Мариновані огірки по-японськи
— 17 вересня 2021 —
Огірки - 1 кг; імбир - 50 г; соєвий соус - 4 ст. л; винний або яблучний оцет - 2 ст. л; цукор - 2 ч. л.
Сальса Піко-де-Гальо
— 17 вересня 2021 —
Помідор - 200 г, перець солодкий - 80 г, перець чилі - 2 шт., цибуля ріпчаста - 40 г, лимон - 40 г, часник - 4 зубчики, петрушка - 10 г, кінза - 10 г, оливкова олія - 40 мл, сіль, цукор, чорний перець мелений.
Гарбузовий кекс
— 17 вересня 2021 —
Борошно - 200 г, натертий гарбуз - 200 г, цукор - 70 г, соняшникова рафінована олія - 70 г (3,5 ст. л.), апельсиновий фреш - 80 мл (4 ст. л.), цедра одного апельсина, розпушувач - 10 г (2 ч. л. з гіркою), фініки - 50 г, мигдальні слайси - 30 г (3 ст. л.).
Що приготувати з обліпихи
— 17 вересня 2021 —
Обліпиха - терпка ягода, що нагадує апельсин, змішаний з лимоном, з додатковим відтінком персика, ананаса й навіть маракуйї. В осінньому меню багатьох ресторанів присутні десерти (наприклад, шербети, що освіжають), соуси до смаженого м’яса, чай з обліпихою, морси.
М’ясні баклажани
— 13 вересня 2021 —
200 г фаршу; 1 цибулина; 2 зубки часнику; 1 ч. л. солі; чорний перець, чебрець, паприка; 1/2 ст. л. борошна; 3 ст. л. олії; 2 баклажана; 1 ст. л. солі; 2 л води; олія для смаження (необов’язково, якщо готовити в духовці). Для соусу: 2 ст. л. томатної пасти; 1/2 ч. л. солі; 300 мл води.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |