Кулінарія
Німецький цибульний пиріг
— 2 грудня 2021 —
Для тіста: 250 г борошна, 50 г вершкового масла, 150 мл молока, 4 г сухих моментальних дріжджів, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру.
М’ясо по-французькому
— 2 грудня 2021 —
Ця страва дуже зручна в приготуванні, а головне, вона дуже смачна. Тому м’ясо по-французькому дуже популярне й для звичайної вечері, і для будь-якого святкового застілля.
Хрусткі хлібці на оливковій олії
— 19 листопада 2021 —
250 г борошна, 125 мл води, 1 чайна ложка розпушувача для тіста, 2 ст. л. оливкової олії в тісто + для змазування хлібців перед випічкою, крупна сіль для посипання.
Салат із броколі
— 19 листопада 2021 —
Броколі - 520 г, сир фета - 160 г, насіння соняшника - 50 г, часник - 1 зубчик, йогурт грецький - 60 г.
Ніжний гарбузовий чизкейк без випічки
— 19 листопада 2021 —
Печиво - 210 г, вершкове масло - 115 г, крем-сир - 675 г, вершки з жирністю 33% - 240 мл, гарбузове пюре - 340 г, цукрова пудра - 120 г, мелена кориця - 1 ч. л., ванільний екстракт - 1 ч. л., збиті вершки - до смаку, шоколад - до смаку.
Яку цибулю все ж треба класти у котлети - смажену або свіжу
— 19 листопада 2021 —
Приготування фаршу з цибулею - буденна кулінарна процедура. Однак і в такому простому питанні є свої тонкощі. Який сорт пекучого овоча краще використовувати? Смажену або сиру цибулю потрібно класти в котлети?
Правила приготування вареників: щоб начинка не витікала з тіста
— 19 листопада 2021 —
Вареники - це невеликі пиріжки, зварені у воді. У слов'янську кулінарію вони прийшли з турецької кухні, у якій цю страву називали «дюш-вара». Свої варені пиріжки вони робили тільки з м'ясом.
Салат з пекінської капусти із грибами
— 12 листопада 2021 —
Пекінська капуста - 300 г; свіжі печериці - 250 г; в’ялені томати - 50 г; сир пармезан - 50 г; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 25 мл; соєвий соус - 25 мл; зелена цибуля - 30 г; свіжа петрушка й кріп - 30 г; насіння кунжуту - 10 г.
Профітролі із сирнім кремом і рибою
— 12 листопада 2021 —
Для профітролей: вода - 240 мл, вершкове масло - 100 г, сіль - до смаку, борошно - 200 г, яйця - 4 шт.
Яблука з медом, горіхами й ізюмом
— 12 листопада 2021 —
Яблука - 6 шт., вершки жирністю 33% - 100 мл, яйце - 1 шт., лимон - 1 шт., волоські горіхи - 100 г, мелена кориця - 1 щіпка, ізюм - 100 г, мед - 3 ст. л.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |