Кулінарія
Домашні сирки в шоколаді
— 27 березня 2020 —
На 10 штук: кисломолочний сир 18-20% - 350 г, вершкове масло - 75 г, цукрова пудра - 50 г, ванільний екстракт - 1 ч. л., гіркий шоколад - 200 г, какао-масло - 35 г.
Салат із червоною рибою й авокадо
— 27 березня 2020 —
Слабо солена червона риба (горбуша) - 150 г, варені яйця - 4 шт., авокадо - 1 шт., картопля - 2 шт., домашній майонез - 4 ст. л.
Лимонний тарт
— 27 березня 2020 —
Начинка: згущене молоко - 380 г, лимон - 3 шт., жовтки - 4 шт. Основа: цукрове печиво типу «Ювілейне» - 150 г, кокосова стружка - 50 г, вершкове масло - 100 г.
Свинина з грибами, тушкована в сметані
— 20 березня 2020 —
Свинина (окіст або лопатка) - 800 г, морква - 2 шт., цибулина велика - 1 шт., печериці - 300 г, сметана - 200 г, сіль і перець - за смаком.
Суп з копченою ковбасою
— 20 березня 2020 —
Вода - 2 л; куряча спинка для бульйону - 1 шт.; картопля - 4 бульби; ріпчаста цибуля - 1 голівка; морква - 1 шт.; мариновані огірки - 2-3 шт.; рис - 2 ст. л.; копчена ковбаса - 150 г; оливкова олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком; паприка - 0,5 ч. л.; приправа хмелі-сунелі - 0,5 ч. л.; лавровий лист - 3 шт.; чорний духмяний перець - 3 горошини; свіжа зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок.
Мафіни із сирною шапочкою
— 20 березня 2020 —
Для тіста: пшеничне борошно - 200 г; вершкове масло - 70 г; курячі яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; молоко - 150 мл; розпушувач - 1 ч. л.; сіль - 1 щіпка.
Для крему: сир жирністю 9% - 600 г; куряче яйце - 1 шт.; цукор - 100 г; кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.; пшеничне борошно - 1 ст. л.; ванілін - 1 щіпка.
25 березня - день вафель
— 20 березня 2020 —
Традицію відзначати наступ весни 25-го березня придумали шведи. У цей день шведки відкладали всі справи й починали пекти свіжі, ароматні, товсті вафлі зі збитими вершками. Тепер до них приєднався увесь світ, а 25 березня стало Всесвітнім Днем вафель.
Шакшука: ізраїльська яєчня
— 12 березня 2020 —
Яйця - 4 шт., перець солодкий - 1 шт., помідори свіжі - 400 г, цибуля ріпчаста - 80 г, часник - 1-2 зубчики, паприка мелена - 2 ч. л., зіра мелена (кумин) - 1 ч. л., петрушка (або інша зелень) - 3-4 гілочки, сіль, перець - за смаком, рослинна олія (для смаження) - 3-4 ст. л.
Жульєн у тарталетках
— 12 березня 2020 —
Куряче філе - 300 г, печериці свіжі - 200 г, сир - 100 г, рослинна олія - 2-3 ст. л., тарталетки - 15-20 шт., сіль, перець - за смаком. Для соусу: сметана - 250 г, борошно - 1 ст. л., молоко - 250 мл, вершкове масло - 40 г.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |