Кулінарія
Розкішний м’ясний пиріг з соусом із журавлини
— 26 грудня 2021 —
Для начинки: рослинна олія, 1 ст. л, цибуля - 2 шт., копчений бекон - 250 г, шавлія - 1/2 пучка, смажена або варена індичка - 500 г, свиняча лопатка - 250 г, грудинка - 250 г, англійська гірчиця - 2 ст. л., зерниста гірчиця - 2 ст. л., мелений білий перець - 1 ст. л., вустерський соус - 4 ст. л., мускатний горіх - 1 шт.
Навіщо кухареві горілка? 6 головних способів використання горілки в кулінарії
— 26 грудня 2021 —
Горілка гарна не тільки в запітнілій склянці та під оселедць. Вона вірно служить гарним господиням на кухні. І справа тут зовсім не в бажанні приготувати страву з алкогольним ефектом — горілка, як і інші міцні напої, не обов'язково надає страві градусів, але може поліпшити смакові якості, зробити більш яскравим аромат, прискорити приготування, дезінфікувати.
Класичний морквяний торт
— 17 грудня 2021 —
Класичний морквяний торт - еталон. Його аромат складається з коричневого цукру, кориці, імбиру, мускатного горіха й моркви. Імбир надає особливий присмак, але зовсім не гнітючий. Бісквіт виходить щільний, при цьому кожний шматочок на смак дуже м’який. Якщо приготувати торт заздалегідь, він краще просочиться, стане більш ніжним і соковитим.
Курячі фрикадельки в соусі
— 10 грудня 2021 —
Куряче філе - 700 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., морква - 1 шт., свіжий помідор - 1 шт., часник - 1 зубок, томатна паста - 25 г, рослинна олія - 25 мл, вода - 500 мл, сіль - 1 ч. л., чорний мелений перець - 0,25 ч. л., приправа для курки - 0,25 ч. л., свіжа петрушка - 5 гілочок.
Салат з тунця
— 10 грудня 2021 —
Консерви з тунця – 1 банка, огірок свіжий – 300 г, сир твердий – 150 г, кукурудза солодка, консерви – 1 банка, сухарики (з ікрою, лососем або сиром) – 80-100 г (пачка), майонез – 70 г, сіль – до смаку, зелень – до смаку, лимонний сік – 1 ч. л.
Печиво «Сніжок»
— 10 грудня 2021 —
Для тіста: 300 г борошна, 180 г вершкового масла, 70 г цукрової пудри, 25 г крохмалю, ванілін. Цукрова пудра для обвалювання.
Морквяний пиріг із фруктами без цукру
— 10 грудня 2021 —
1 чашка фініків без кісточок, 1 чашка яблучного пюре (кімнатної температури), 1/4 ст. оливкової олії, 2 крупних яйця, 1 ч. л. ванільного екстракту, 1 1/2 склянки дрібно натертої моркви, 1 1/2 склянки борошна, 1 1/2 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. харчової соди, 1 1/2 ч. л. кориці, меленої, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха, 1/4 ч. л. імбиру, щіпка меленої гвоздики, 1/2 ч. л. солі, волоські горіхи й ізюм (за бажанням).
Пісні страви в Різдвяний піст
— 10 грудня 2021 —
Попри те, що їжа - далеко не найголовніше під час посту, про правильне харчування також не слід забувати у цей період. Отже, готуємо ситні і смачні пісні страви в Різдвяний піст.
Конвертики з лаваша з овочами й сиром
— 2 грудня 2021 —
На 4 порції: лаваш тонкий - 200 г (4 листа 28х24 см), капуста білокачанна - 180 г, морква - 85 г, огірки мариновані - 120 г, сир плавлений - 90 г, сметана (15%) - 160 г, орегано сушене - 1/4 ч. л., сіль - 1/2 ч. л., перець чорний мелений - на кінчику ножа, олія рослинна (для смаження) - 3-4 ст. л.
Осетинські пироги з гарбузом
— 2 грудня 2021 —
Для тіста: свіжі дріжджі - 20 г, вода - 500 мл, цукор - 1 ст. л., борошно - 800 г, сіль - 2 ч. л., рослинна олія - 3 ст. л.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ... | 220 |