Кулінарія

Пісочний пиріг з ягодами

— 24 червня 2021 —

М’який кисломолочний сир - 400 г, вершкове масло - 100 г, борошно - 250 г, цукор - 100 г, цукрова пудра - 100 г, яйце - 1 шт., свіжі ягоди (будь-які) - 300 г, листочки м’яти - 3-5 шт., сіль.


Бузиновий квас

— 13 червня 2021 —

Суцвіття бузини - 15 шт., лимон - 1 шт., лимонна кислота - 1,5 ч. л., цукор - 600 г, вода - 4 л.


Традиційний рецепт зеленого борщу

— 13 червня 2021 —

М'ясо (на ваш смак) - 600 г, вода - 3 л, картопля - 400 г, морква - 1 шт., щавель - 200 г, зелень кропу - 1 пучок, зелень петрушки - 1 пучок, зелена цибуля - кілька пір'їн, яйця - 4 шт., лавровий лист - 1 шт., перець горошком - 5 шт., сіль, перець - до смаку.


Літній салат з авокадо, куркою й полуницею

— 13 червня 2021 —

Курячі грудки - 500 г, авокадо - 2 шт., листи салату - пучок. Для заправлення: вершки - 30 мл, томатна паста - 15 мл, сметана - 15 мл, сіль, перець - до смаку.


Французькі грінки

— 5 червня 2021 —

Батон із пшеничного борошна - 6 скибочок; куряче яйце - 1 шт.; молоко - 50 мл; мелена кориця - 0,5 ч. л.; рослинна олія - 30 мл.


М’ясо по-французьки з картоплею та грибами

— 5 червня 2021 —

Свинина - 1 кг, цибуля - 2 шт., картопля - 1 кг, гливи - 800 г, твердий сир - 400 г, сіль, перець чорний мелений - за смаком, вершки жирні - 250 мл, борошно - 1 ст. л., вершкове масло - 50 г.


Окрошка на сметані з яловичиною

— 5 червня 2021 —

Яєчний жовток варений - 2 шт., відварна яловичина - 400 г, огірок - 3 шт., редис - 5 шт., варена картопля - 3-4 шт., зелена цибуля - 1 пучок, гірчиця - 3 ст. л., сметана або кефір - 500 г, вода (або сироватка) - 1 л.


Домашній пломбір з молока і вершків

— 5 червня 2021 —

Молоко - 160 мл, жовток - 3 шт., цукор - 150 г, вершки - 500 г, ванільний екстракт або ванілін - 2 г.


Сирні палички, запечені в духовці

— 5 червня 2021 —

Моцарела - 180 г, панірувальні сухарі - 200-250 г, італійські трави - 1/2 ч. л., вершкове масло - 2 ст. л., сіль - 1,5 ч. л., перець чорний мелений - 1/4 ч. л., яйця - 3 шт., вода - 2 ст. л., борошно - 30 г, рослинна олія - 1 ч. л.


Як довше зберегти свіжість хліба й іншої випічки

— 5 червня 2021 —

Прості поради допоможуть завжди насолоджуватися м’якою серединкою й хрусткою скоринкою.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс