Декоративні рослини

Крокуси - яскрава прикраса весняного саду

— 6 березня 2013 —

Найранішою весною, коли ще не зійшов сніг, яскравою прикрасою саду можуть стати крокуси. Серед бульбоцибулевих квітів вони є найбільш популярними. Зовні вони являють собою низькорослу, безстеблову рослину, що має темно-зелене листя у вигляді пучка та бокаловидну квітку різноманітного забарвлення (білу, жовту, жовтогарячу, кремову, блакитну, лілову, пурпурну).


Декоративний гарбуз: користь чи краса?

— 20 лютого 2013 —

У природі існує дуже багато різних гарбузів - з горбистою, ребристою або гладкою шкірочкою; двоколірні, строкаті, смугасті; зелені, сірі, білі, червоні, жовтогарячі, жовті; короноподібні, пляшкові, чалмовидні, грушоподібні, витягнуті, приплющені та круглі.


Форзиція - сонячний чагарник

— 13 лютого 2013 —

У звичайної  їстівної маслини є гарна декоративна родичка. Форзиція (або форсайтія) - листопадний чагарник розцвітає золотом, тільки-но зійде сніг, квітує майже місяць, і тільки після цього на ній розпускається гарне зелене листя. До кінця літа воно стає яскраво-жовтим і ще довго, до глибокої осені радує своєю привабливістю. За золотаві квітки цю рослину називають сонячним чагарником.


Братки. Умови мікроклімату і догляд

— 6 лютого 2013 —

Братки або фіалка триколірна (Viola tricolor) належить до сімейства фіалкових, що об'єднує більше п'ятисот одно- та багаторічних видів.


Як виростити ампельну петунію

— 30 січня 2013 —

Влітку хочеться зробити свій сад, балкон і навіть підвіконня гарним, що приносить задоволення не тільки членам родини, але й випадковим перехожим. Підходящим варіантом для прикрашення може стати ампельна або каскадна петунія. У цієї рослини довгі пагони з безліччю чарівних квіток. Спеціальні підвісні ящики або звичайні горщики можна розмістити на балконі, що надасть йому просто дивовижний вигляд.


Однолітники - через розсаду

— 23 січня 2013 —

Більшість квіткових рослин прийшли до нас з теплих країн. Щоб мати можливість побачити їх влітку у всій красі, доводиться сіяти насіння цих рослин вдома або в теплиці, коли на вулиці ще стоїть морозна погода. Багато традиційних квіткових культур з тривалим строком вегетації висівають у лютому-березні.


Життя після вигонки

— 16 січня 2013 —

Поширена думка, що після вигонки тюльпанів, нарцисів та інших квітів, а також суниці рослини потрібно викидати. Це досить марнотратно, особливо якщо сорт рідкісний і дорогий. Тим більше що такий посадковий матеріал можна відновити, висадивши навесні в ґрунт.


Багатолітники - основа квітника

— 9 січня 2013 —

Для оформлення клумб і квітників на заміських ділянках застосовуються різні види квітів - як однолітні, так і багаторічні, морозотривкі та теплолюбні. Суперечки немає, однолітники гарні своїми яскравими фарбами, але все-таки основу змішаних квітників становлять багаторічні квіти.


Чому сохне яловець

— 2 січня 2013 —

У садовому дизайні хвойні рослини - усілякі форми ялини, сосни, ялівця, ялиці, модрини - є дуже помітними «персонами», особливо якщо мова йде про прикрашення альпійських гірок. Зупинимося на ялівці, оскільки інші хвойні вирощувати значно простіше...


Найкращі ягідні рослини для птахів

— 26 грудня 2012 —

Ягідні рослини виконають у вашому саду відразу дві функції - привернуть і нагодують співочих птахів, а також прикрасять сад - навесні цвітінням, а восени та взимку яскравими ягодами і листям.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс