Декоративні рослини

Як і куди правильно посадити клематис!

— 17 грудня 2014 —

Чи знаєте ви, що від правильної посадки клематиса залежить загальний розвиток і стан рослини?


Хризантема овочева - гарна, смачна та корисна

— 10 грудня 2014 —

У нас ця рослина поки рідкість, як у квітниках, так і на грядках. А ось у Південно-Східній Азії, Китаї, Японії та у В'єтнамі овочева хризантема дуже популярна.


Як змусити тюльпани квітувати посеред зими

— 3 грудня 2014 —

Уявіть: за вікном бушують хуртовини та заметілі, увесь світ укутаний сніжним покривалом, а у вас на підвіконні розпускаються тюльпани, гіацинти, крокуси...  Уявили? Хочете виростити весняні квіти у себе вдома? Тоді самий час поговорити про те, як здійснити ваше бажання.


Яловець: посадка і догляд

— 19 листопада 2014 —

Не даремно садівники та ландшафтні дизайнери облюбували таку рослину, як яловець. Цей далекий родич сосон і ялин, має тонкий аромат, м'яку хвою різноманітного забарвлення і зовсім невимогливий до умов зростання.


Камелія. Квіткова аристократка

— 12 листопада 2014 —

Як і всі вічнозелені, вона живе довго. Приміром, у Німеччині в стародавньому дрезденському парку є одна руниста камелія досить похилого віку. За 220 років вона розрослася до шести метрів у висоту, але ознак старості немає й у згадці- з лютого по квітень квітує і... Ні, на жаль, не пахне. Втім, при її красі вона може собі це дозволити. Не всім же нерозважливо пахнути ліворуч і праворуч - камелія квітка серйозна.


Готуємо хвойні до зими

— 5 листопада 2014 —

Традиційно вважається, що хвойні рослини не мають потреби ні в якій особливій підготовці до морозів, вони - головна прикраса зимового саду, прекрасні та стійкі. Багато в чому це дійсно так - дорослим соснам, ялинам, туям, модринам, ялівцям, ялицям та іншим хвойним рослинам, що ростуть у саду не перший рік, як правило, нестрашні навіть суворі зими. 


Як зберігати хризантеми взимку

— 29 жовтня 2014 —

Садові хризантеми - невибагливі та неймовірно вишукані квіти, що радують нас своїм цвітінням до самої пізньої осені. Недарма хризантему називають «царицею в’янучого саду» - коли навколо вже давно все відквітувало і готуються вдарити перші морози, сонячно-жовті, червоні, бузкові, яскраво-рожеві живі квіти горять у різних куточках саду, нагадуючи про давно минуле літо.


Як зібрати насіння квітів

— 22 жовтня 2014 —

У ці осінні дні ще можна зібрати насіння багатьох однолітніх квіткових рослин. Про те, як обробити купу зібраних насінних утворень (стручків, бобів, коробочок) і виділити з цієї великої маси насіння найчастіше розміром у макове зернятко - матеріал цієї статті.


«Живі камені» - літопси

— 15 жовтня 2014 —

Розвести сад живих каменів можна не тільки на дачній ділянці, але й у плошці на підвіконні. Літопси - незвичайні декоративні рослини, що за формою та забарвленням нагадують камінчики.


Зимовий будиночок і ковдра для троянди

— 15 жовтня 2014 —

Навряд чи знайдуться дачники, байдужі до троянд. Зростає не тільки популярність цих чудових квітів, з кожним роком збільшується число їхніх видів і сортів: паркові, плетисті, штамбові, почвопокривні і т.д. У більшості регіонів України цю красу взимку потрібно захистити від холоду. Для різних видів троянд при вкритті є свої тонкості.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс