Декоративні рослини

Півонія – королева квітів

— 8 червня 2019 —

Так називають її багато хто, тому що це дуже гарна, пишна квітка з тонким чарівним ароматом.


Попелиця на трояндах - як швидко позбутися?

— 27 травня 2019 —

Попелиця висмоктує сік із троянд, внаслідок чого, при відсутності догляду, уражені попелицею кущі засихають. Їх легко розпізнати. Вони виглядають пригнічено, а бутони й молоді пагони повністю покриті комахами.


Фрітілярія - кращий друг тюльпана

— 2 травня 2019 —

Фрітілярії (у народі - рябчики) належать до сімейства лілейних. Назва рослини походить від латинського слова «фрітіліс», що в перекладі означає «шахівниця». Це пов’язано з тим, що деякі види фрітілярії-рябчика мають на пелюстках плями, розташовані на них по типу шахової дошки. На сьогодні налічується більш 100 видів цієї дивовижної рослини.


Весняна підгодівля півоній для пишного цвітіння

— 2 травня 2019 —

Підгодівлі проводяться з метою зміцнити рослини й підготувати до зими. Навесні додаткове харчування потрібно півоніям для активного росту, успішного вступу у фазу бутонізації й пишного цвітіння, яке радує око. Склади підгодівель півоній навесні залежать від віку рослини.


Вирощування петунії в контейнері

— 19 квітня 2019 —

Виростити петунії на терасі або на балконі не складно. Сучасні каскадні сорти стійкі до погодних умов і рясно цвітуть. Головне – правильно посадити рослину в ящик або кашпо.


Гібіскус: тропічний гість у вашому саду

— 12 квітня 2019 —

У Бразилії гібіскус називають «серги принцеси, у Єгипту й Судані - «суданська троянда», а на Гавайях, де він є національним надбанням, - «квітка прекрасних жінок». Чи знаєте ви, що цю чудову  квітку можна вирощувати у себе в саду?


Запашні грона мускарі

— 16 березня 2019 —

Гадючий лук, Мишачий гіацинт, Мускарі. Ці назви вказують на невеликі розміри рослини. Виростає вона всього на 12-20 см. Квітки теж дуже дрібні - білого, блакитного й синього кольорів. Групові посадки мускарі - це неповторне видовище. Щільні суцвіття схожі на грона дрібних яскравих ягід на тоненьких стеблинках. Квітки - як крихітні дзвіночки. Вони запашні, тому й назва рослини відбулася від слова «мускус».


Розсада петунії з насіння - це просто

— 25 лютого 2019 —

Вже в середині весни на ринках і в садових центрах починається продаж квітучої розсади петунії. Вибір сортів, як правило, невеликий, тому пошуки якого-небудь наверненого гібрида звичайно закінчуються розчаруванням. Щоб цього не відбулося, вам потрібно навчитися самостійно вирощувати розсаду петунії в домашніх умовах. Насправді, це просто, як двічі два. Прагнете навчитися? Тоді вперед!


Однолітні квіти, які будуть радувати своїм цвітінням усе літо

— 27 січня 2019 —

Багато любителів квітів намагаються максимально наповнити свій сад або квітник багаторічними рослинами. Але ж на певному етапі вони закінчують своє цвітіння й тоді можна скористатися унікальною особливістю квітів однолітників. 


Посіємо в січні, щоб милуватися в травні

— 18 січня 2019 —

Зима в розпалі, а дачникам настав час брати в руки садовий реманент і прийматися за справу! Досвідчені квіткарі вже починають посівну кампанію. Зараз ми вибираємо ті квіткові культури, у яких строк від посіву до початку цвітіння становить 130-180 днів. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс