Декоративні рослини

Жоржини: збирання та зберігання бульб

— 8 жовтня 2014 —

Заморочлива ця справа вирощувати жоржини. Але уявити свій осінній сад без цих розкішних, милих серцю квітів багатьом квіткарям неможливо. Щороку купувати нові бульби жоржин накладно. Тому потрібно подбати про бульби і зберегти їх до весни своїми зусиллями.


Багаторічні айстри - останній подарунок осені

— 1 жовтня 2014 —

Відкриті ділянки під рясними сонячними променями та розсипчастою некислою землею - це саме те, що потрібно багаторічним айстрам. Звісно ж, ці яскраві квіти створять уздовж дачних доріжок, у саду таку ж гру фарб, як і їхні однолітні родички, а у догляді будуть ще простішими, адже їх можна не пересаджувати три-чотири роки. Якщо у вас уже є досвід вирощування айстр-однолітників, то вам неважко буде пристосуватися до нових жителів садиби, тому що їм потрібні такі ж полив і розпушування, підживлення й обробки, та й хвороби в них однакові.


Бузина біля будинку

— 24 вересня 2014 —

Плануючи плодово-ягідний сад, не забудьте і про бузину чорну. Колись за старих часів вона вважалася цілющою та магічною рослиною. І сьогодні бузина може стати прикрасою вашого саду.


Гладіолуси: коли викопувати і як зберігати?

— 17 вересня 2014 —

Строк викопування бульбоцибулин залежить головним чином від строків цвітіння та зрізки.


Вічнозелені рослини в саду

— 10 вересня 2014 —

Вічнозелені рослини широко застосовуються в ландшафтному дизайні. У холодну пору року, коли всі інші рослини втрачають свою привабливість, вічнозелені дерева та кущі виходять на перший план і продовжують радувати нас смарагдовими лаштунками листя та хвої.


Як продовжити життя петунії

— 3 вересня 2014 —

Щоб петунії квітували пишно, потрібно прищипувати верхні пагони рослин. Тоді в ріст підуть численні бічні. Якщо ви хочете, щоб цвітіння тривало до осені, необхідними є регулярні підживлення, адже рослина витрачає сили та живлення на кожну квітку.


Садівники рекомендують включати квітам важкий рок

— 3 вересня 2014 —

Кріс Бірдшоу, відомий у Великобританії садівник, рекомендував включати квітам важку рок-музику. Він стверджує, що рослини після цього будуть великими та гарними.


Вирощуйте барбарис

— 27 серпня 2014 —

У світовій флорі існує більше 450 видів барбарису. Його густі кущі, посипані навесні яскраво-жовтими квітками, улітку й на початку осені - яскраво-червоними плодами, давно викликають інтерес. Зі спілих плодів варять варення, використовують для готування соусів і приправ до м'яса. А ось висушений барбарис додають при варінні в киселі й компоти. 


Квіти, якими можна поласувати

— 14 серпня 2014 —

У далекій Австралії або Новій Зеландії, у раї для любителів риби та морепродуктів, вас можуть здивувати не тільки несподіваними кулінарними вишуками, але й підходом до садівництва. Уся справа в тому, що практично в кожному саду там можна зустріти особливі квітники, на яких красуються пишні та рясно квітучі рослини, але називають їх чомусь грядками.


Квітник біля фонтана. Що краще посадити

— 14 серпня 2014 —

До наступного сезону ми створили невелику водойму з фонтаном. Чи не можете підказати, які рослини краще посадити по його берегах?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс