Декоративні рослини

Нестаріючий агератум

— 14 січня 2019 —

Агератум (Ageratum), у перекладі з латинської мови «нестаріючий», – невибаглива теплолюбна квітуча трав’яниста рослина із сімейства Айстрових, що нараховує близько 60 різних видів і різновидів. Культура одержала широке поширення в Східній Індії й Північній Америці.


Гаультерія: посадка й догляд у відкритому ґрунті

— 15 грудня 2018 —

Гаультерія (Gaultheria) — вічнозелений багаторічний чагарник із сімейства Вересових. Рослина виростає переважно на території Північної й Південної Америки, Австралії, Новій Зеландії, а також зустрічається в країнах Азії. Походження назви пов’язане з іменем родоначальника вчених, що займалися вивченням канадської флори, — француза Жана-Франсуа Готьє. Квітку назвали на честь цього відомого ботаніка. Деякі культурні види рослини розводять в якості декоративної прикраси на садових ділянках в різних країнах.


Левиний зів

— 7 грудня 2018 —

Антиррінум (Antirrhinum), або левиний зів – невибаглива квітуча трав’яниста рослина, що не вимагає багато часу й сил на догляд і утримування і характерним тривалим періодом цвітіння, який триває з початку червня й до середини жовтня. Квітка привносить помітне пожвавлення на будь-яку клумби або квітник, він популярний серед квіткарів-аматорів і серед справжніх професіоналів ландшафтного дизайну.


Багаторічний дельфіній: особливості вирощування

— 30 листопада 2018 —

Дельфіній (Delphinium) являє собою прекрасну рослину, яка має безліч сортів і відтінків. Крім краси, ця культура не вимагає складного догляду й пересадження. Усе це робить рослину привабливою для багатьох садівників, що бажають прикрасити свої ділянки й клумби яскравими квітами.


Готуємо троянди до зими

— 30 жовтня 2018 —

Троянди – це ніжні квіти, які вимагають трепетного догляду й уваги. Від їхньої благополучної перезимівлі залежить успішний ріст і пишне цвітіння в наступному році. Незважаючи на зміну клімату, яка принесла нам більш м'які зими, ми маємо подбати про грамотне вкриття королеви квітів у холодну пору року.


Очиток: садовий сукулент

— 25 жовтня 2018 —

Як несправедливі бувають люди до рослин… Іноді навіть дають їм незаслужено презирливі назви. Ось, наприклад, очитки (Sedum) у Німеччині називають «жирними курочками».


Прикраса саду

— 10 жовтня 2018 —

Напевно, у будь-якого господаря в саду є ділянка, де нічого не росте, наприклад, пристовбурні кола. Висадіть на них примули і ви не пошкодуєте. Адже ці квіти - не тільки вісники весни, вони створюють настрій саду майже до середини літа.


Кіренгешома – прикраса осіннього саду

— 3 жовтня 2018 —

Літо, що радувало нас достатком фарб і різноманітністю форм, минуло. Відквітувала більшість багатолітників, а так хочеться продовжити задоволення від споглядання краси й відсунути настання сірих осінніх днів! Які рослини здатні порадувати нас своїм цвітінням восени?


Королева осіннього саду

— 26 вересня 2018 —

Коли минає літо, клумби раптом офарблюються всіма кольорами веселки. Це починають квітувати айстри. Гарні, різноманітні й дуже невибагливі, вони послужать відмінною прикрасою вашого саду в той час, коли більшість рослин уже давно відквітувала. Як посадити й виростити найкращі айстри?


Фрезія – посадка й догляд у відкритому ґрунті

— 19 вересня 2018 —

Фрезія (Freesia) – це приваблива рослина, яка прикрашає клумби у саду. Деякі сорти підходять тільки для домашнього вирощування, наприклад, на підвіконнях або засклених лоджіях.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс