Декоративні рослини

Попелиця на трояндах і способи боротьби зі шкідником

— 9 липня 2015 —

Троянди - справжня прикраса саду, як і всі рослини, піддані ушкодженню шкідниками, у тому числі попелицями.


Що посадити під деревами

— 1 липня 2015 —

У саду, де багато дерев і не така вже велика площа, хочеться мати побільше квітів, а посадити часто ніде. Давайте подумаємо: чим можна допомогти любителям квітів?


Фацелія - сидерат, медонос, прикраса саду

— 24 червня 2015 —

Рослину з настільки незвичайною назвою найчастіше можна зустріти в списку сидеральних культур. Однак настільки вузьке її застосування є несправедливим, адже це не просто «зелена маса» - це й відмінний медонос, більшу частину літа прикрашений квітами незвичайно синього кольору, і справжній «лікар» садів і городів, що вирішує проблеми оздоровлення ґрунту, і незвичайна прикраса клумб! Давайте розглянемо фацелію ближче.


Плетисті троянди - рослини для райського саду

— 17 червня 2015 —

Троянда - багаторічна рослина, із сильною кореневою системою. При посадці цю властивість кореневої системи потрібно обов'язково враховувати. Перш, ніж приступитися до посадки потрібно провести підготовчі роботи з підготовки ґрунту, рослини та місця висадження.


Приділіть увагу квітам

— 3 червня 2015 —

Ось ми й дочекалися тепла. Адже весна нас теплом цього року не балувала. Але квіткове життя вже кипить. У цьому є й наша заслуга, адже ми з любов'ю висаджуємо та доглядаємо за ними. А щоб квіти нас і далі радували, самий час зробити «ревізію» на присадибній або дачній ділянці.


Декоративні маки в саду

— 27 травня 2015 —

Мак багаторічний - гарна рослина з вишуканими квітками. Не дивлячись на нетривале цвітіння, рослина все-таки користується популярністю у деяких квіткарів. Але не всі вирішуються вирощувати квітку на своїх ділянках з усім нам відомих причин.


Чарівниця м'ята

— 20 травня 2015 —

Є гарна легенда про походження м'яти. Мінфа - прекрасна німфа, покровителька джерел і річечок, була вражена доблестю лютого і суворого бога смерті Аїда. Мінфа задивилася на золочений візок, у якому бог здійнявся на Олімп, покинувши обитель мертвих, щоб залікувати рани, отримані в сутичці із зухвалим Гераклом.
Полюбилася вона й жорстокому богу, але ревнива Персефона розтерзала суперницю. Розгнівана дружина Аїда на кару за неповагу і зухвалість розтоптала нещасну, а потім перетворила останки загиблої німфи на садову м'яту.
Місця, де жила німфа, пахли. Повітря, напоєне казковим ароматом, обдаровувало втомлених подорожан новими силами, проясняло обважнілі від похмілля голови, старим повертало юність, зціляло хворих.


Коли пересаджувати та ділити іриси

— 13 травня 2015 —

Кращий час - через 2 тижні після закінчення цвітіння.


Деревоподібна півонія з насіння

— 13 травня 2015 —

Підкажіть, як правильно розмножувати деревоподібні півонії насінням?


Розмноження дельфініума

— 6 травня 2015 —

Дельфініум справедливо зараховують до найефектніших садових рослин зі свічовидними суцвіттями. Аристократичні й чудово ажурні, величезні вертикальні свічі дельфініума створюють святкові й виразні акценти, заворожують як велетенськими розмірами, так і красою окремих квіток із забавними шпорцями. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс