Декоративні рослини

Ліки на дачі: маралій корінь

— 15 січня 2014 —

Левзея сафлоровидна, або маралій корінь - це багаторічна рослина, її висота 1-1,5 м, має товсте дерев'янисте горизонтальне кореневище і жорстке довге коріння. Кореневища й коріння мають смолистий специфічний запах. Суцвіття-кошики - великі одиночні фіолетово-бузкового або рожевого кольору. Суцвіття розташовані на верхівці стебла. У цієї рослини плоди мають буруваті сім'янки 5-7 мм довжиною та 3-4 мм шириною, у них є чубчик з пір'ястих щетинок.


І ось вона нарядна... Або як посадити ялину на ділянці?

— 8 січня 2014 —

Власники своїх дачних ділянок прагнуть максимально затишно облаштувати свої володіння: клумби, кущики, навіть вдаються до послуг ландшафтних дизайнерів. А що, якщо посадити на своїй ділянці ялину і створити нехай маленький, але усе-таки ліс?!


Квітуча пишнота хеномелеса

— 8 січня 2014 —

Грецьке слово «хеномелес» перекладається як «розколоти яблуко». Цей чудовий чагарник відомий за назвою «японська айва», але насправді хеномелеси (Chaenomeles japonica) - це різноманітні сорти та гібриди красивоквітучих кущів.


Чи добре ви знайомі з «зеленою красунею»?

— 25 грудня 2013 —

Не за горами Новий рік, і це чудове свято неможливо собі уявити без «зеленої красуні», будь то ялина або сосна. Про те, як правильно вибрати чудо-деревце на ринку, поговоримо трохи пізніше, а поки хотілося б просто познайомити вас ближче з цими надзвичайними рослинами. Адже не зовсім чесно щороку запрошувати ту або іншу до себе в дім (причому навіть не на один день), забуваючи при цьому дізнатися про свою гостю якнайбільше. Зробити це в передсвятковій суєті ми дуже часто не встигаємо, потім же просто забуваємо...


Рослини-обереги людей і будинків

— 25 грудня 2013 —

Здавна рослини не тільки годували людину і прикрашали двори, але й захищали від нечистої сили.


Цей надзвичайний яловець

— 18 грудня 2013 —

Запах ялівця завжди асоціюється із хвойним лісом. І це не дивно. Яловець - далекий родич сосон і ялин. Він має унікальну здатність лікувати вже тим, що росте поруч. Коли вдихаєш смолистий аромат, душа співає і радується. Яловець здатний очищати повітря навколо себе, убиваючи хвороботворні мікроби, він заспокоює нервову систему, знімає головний біль і сприяє гарному сну.


Самшит - кам'яне дерево

— 11 грудня 2013 —

Самшит (Буксус) - найдавніша декоративна рослина. Вважають, що першими зразками стрижених чагарників Древнього Рима був саме самшит. Вирощування його й нині користується великою популярністю. Цінують самшит за густе, вічнозелене листя і стійкість до стрижки, що дозволяє створювати живоплоти, бордюри та хитромудрі топіари.


Юка нитчаста - догляд, посадка, розмноження

— 4 грудня 2013 —

Юка нитчаста (Yucca filamentosa) - надзвичайно гарна вічнозелена рослина із сімейства лілейних. Незважаючи на свій тропічний вигляд, вона добре зимує на території всієї нашої країни.


Підготуйте до зими «королеву квітів»

— 27 листопада 2013 —

Звичайно ж, мова йтиме про троянду, настільки улюблену багатьма квітку. Адже до настання холодів потрібно встигнути підготувати цю прекрасну рослину до зими. 


Азіатські гібриди лілій

— 27 листопада 2013 —

У саду можна зустріти різні лілії: кандідум, регале, тигрові, лілейники, так звані в народі “царські кучері”, або “саранки”. Але найбільш популярні азіатські гібриди.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс