Декоративні рослини

Добір рослин для озеленення надгробків

— 16 квітня 2014 —

Добра пам'ять про предків належить до найстарших культурно-історичних понять, що беруть свій початок від дохристиянських часів. Зовні ця традиція виражається в гідному оформленні могильної ділянки, які мають обмежену площу, а це диктує необхідність дотримуватися певних норм у їхньому оформленні рослинними посадками та надгробними спорудженнями.


Примула - весняна прикраса

— 2 квітня 2014 —

Примулу ще називають весняним первоцвітом. Рід примул нараховує більше 600 видів. Різноманітні форми і забарвлення квіток задовольнять різні смаки квіткарів. У багатьох примул листя зберігається і взимку, в інших навесні відростає нова розетка листя. Квітконіжки мають різну довжину.


Кришталева ромашка

— 26 березня 2014 —

Ця надзвичайно гарна рослина з'явилася у нас порівняно недавно, але вже встигла завоювати симпатії. Родом вона з Південної Африки і зростає там як багатолітник, але в наших широтах вирощується як однолітник. Рослина теплолюбна і світлолюбна. І наукова назва «мезембриантемум» (полуденна квітка) говорить нам про це, тому що у багатьох видів цієї рослини квітки відкриті лише вдень у сонячну погоду. Другу назву - «доротеантус» (квітка, дарована Богом) - рослина отримала на честь матері вченого, що відкрив її.


Обережно! Небезпечно для тварин!

— 19 березня 2014 —

Рослини, небезпечні для людини, можуть виявитися шкідливими і для свійських тварин. Це стосується кішок, собак, пташок, морських свинок, кроликів, хом'яків, - тобто всіх, кому дозволено пересуватися по оселі. Якщо кішкам не дозволяється щодня гуляти на вулиці, де вони можуть задовольнити потребу в поїданні трави, то вони починають обгризати рослини, у тому числі й отрутні. При поїданні, наприклад, дифенбахії або молочаю, тварина може отримати сильне отруєння, аж до смертельного результату.


Галантус і сцилла, або підсніжник і пролісок

— 19 березня 2014 —

Назва Galanthus у перекладі означає «молочна квітка», «підсніжниками» представників цього роду називають за дуже раннє цвітіння. Англійці звуть його «сніжною краплею» (snowdrop), а німці - «сніжним дзвіночком».


Крокус або шафран

— 12 березня 2014 —

Крокус або інша його назва шафран - цибулева рослина, належить до сімейства касатикових (ірисових). Росте у Європі, Середній та Передній Азії. Квітучі крокуси дуже гарне видовище.


Як урятувати пророслі бульби жоржин

— 19 лютого 2014 —

Зазвичай жоржини проростають завчасно, якщо їх зберігати в кімнатних умовах.


Настав час сіяти петунію

— 12 лютого 2014 —

Петунія належить до сімейства пасльонових, які зазвичай вирощують як однолітники, з ефектними яскравими барвистими квітками. 


Чому не квітує імператорський рябчик

— 22 січня 2014 —

Дорослі рябчики досягають у висоту 1,5 м, а цибулина може набирати масу до кілограма. Квітучий рябчик - це дуже красиво, особливо в сполученні з іншими весняними цибулевими. Але щоб це цвітіння трапилося, необхідно правильно саджати й доглядати за рябчиком.


Як зробити гарну квіткову композицію на своїй дачній ділянці

— 15 січня 2014 —

Квітник на дачі в нашому розумінні - це безліч квітучих рослин, зібраних в одному місці. Однак у продажі зараз з'явилися декоративно-листяні рослини, що мають різноманітні розміри, фактуру, форму та забарвлення листя. Деякі з них зберігають своє листя не тільки в літній період, але й узимку, під снігом. Також успішно вирощуються в садах різні за забарвленням сорти карликових хвойних і грунтопокривних багатолітників. Узвичаїлися також квітучі ліани й орнаментальні трави.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс