Декоративні рослини

Кампсис - красивоквітуча ліана

— 15 червня 2016 —

Вертикальне озеленення саду, стін будинків, огорож, альтанок, трельяжів, балконів, і навіть каменів, не тільки красиво, але й корисно: кучеряві рослини на шпалерах створюють неповторні за декоративністю й затишком куточки в саду, не дають стінам перегріватися, затримують пил і поглинають шум.


Найкрасивіші декоративні злаки

— 8 червня 2016 —

Не завжди сад повинен складатися винятково з яскраво квітучих рослин. Декоративні злаки допомагають створювати неповторні садові композиції, вносити цікаві штрихи, створювати закінчений образ. Крім того, вони декоративні практично в будь-який час року.


Розведіть у саду рябчиків

— 1 червня 2016 —

Мова йтиме зовсім не про дичину, а про прекрасну багаторічну квітку - рябчик. Латинська назва fritillus, що означає шахівниця або судина, куди складають гральні кості. Усі ці назви пов'язані з формою і забарвленням квітки. У Росії рослина одержала свою назву за подібність з птахом сімейства тетерячих.


Іриси: особливості вирощування та розведення

— 4 травня 2016 —

Ірис (народна назва "Касатик") - це багаторічна квітуча зимуюча рослина, що  має  загострене прямостояче щільне листя і яскраво пофарбовані великі квітки. Посадка ірисів у саду - прекрасний спосіб забезпечити його безперервне цвітіння, заповнивши проміжок, коли ранні весняні рослини вже перецвіли, а літні ще не почали. Іриси квітують починаючи, приблизно, із середини травня й до початку липня. Якщо грамотно вибрати сорт ірисів і правильно доглядати за ними, то ці чудесні квіти будуть квітувати два місяці поспіль, ставши чудовою прикрасою вашого саду.


Сонячна клумба

— 27 квітня 2016 —

Продовжуємо підбирати гарні рослини для сонячних клумб.


Посадка квітів у травні

— 20 квітня 2016 —

Як тільки завершаться останні весняні заморозки, які зазвичай доводяться на кінець квітня-початок травня, садівники масово починають оформляти квітники. Саме травневі дні є найбільш сприятливими для висадження багатьох однолітників і багатолітників, тому що ґрунт ще досить вологий, але вже прогрітий. Кинуте в нього насіння моментально сходить, а розсада приживається безболісно й у короткий строк.


Сонячна клумба: вибираємо гарні рослини для дачі

— 13 квітня 2016 —

На дачі можна обійтися без деяких надмірностей, а от без яскравої, сонячної клумби, що створює позитивний настрій, дачне життя втратить свою основну ізюминку.


Клумба безперервного цвітіння

— 6 квітня 2016 —

Кожний дачник мріяв би, щоб його сад пахнув і радував прекрасним виглядом як можна більш довгий строк. Схема клумб із багатолітників безперервного цвітіння дозволить перетворити цю ідею в життя й протягом усього літа насолоджуватися красою і запахом посаджених квітів.


Нарциси: посадка та догляд у саду

— 30 березня 2016 —

Важко уявити собі весняний сад без квітучих ніжних нарцисів. Цвітіння цих сонячних, яскраво-жовтих і сліпучо-білих квітів знаменує прихід весни. Їхня добірність і тонкий чарівний аромат давно скорили серця цінителів і аматорів природної краси. Адже недарма ще в стародавності люди оспівували цю тендітну гарну квітку, вважаючи її любовним талісманом.


Примули - вісники весни

— 23 березня 2016 —

Цей первоцвіт, виявляється, здавна вважався лікарською рослиною. Німці зміцнюють нерви, заварюючи сушені квіти примули у вигляді чаю і опускаючи їх у вино. Англійці їдять молоденькі листочки примули, додаючи їх у весняні салати. Ну, а древні слов'яни, взагалі вважали примулу квіткою бадьорості та здоров'я. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс