Декоративні рослини

Хвойники, які перетворять сад на лісову казку

— 28 грудня 2016 —

За допомогою хвойників будь-який сад можна перетворити на казку. Сьогодні хвойні рослини далеко не рідкість на дачних ділянках. У багатьох є в колекції класичний набір з коники, туї та блакитної ялинки. Адже саме ці немудрі хвойні деревця були колись межею мрій будь-якого садівника.


Квіти до Різдва

— 7 грудня 2016 —

Якщо ви задумали отримати квіти до Різдва, то починати потрібно в перших числах грудня. 


Глід на ділянці: будинку – захист, очам – відрада, серцю – підмога

— 7 грудня 2016 —

За стародавнім повір'ям, що зустрічається у різних європейських народів, глід є потужним захисником від злих духів і чорних обмов, що насилають на людину всякі хворості і душевну тугу. Є версія, що наукова назва цієї рослини походить від грецького слова kratagos, що означає «міцний, сильний». Що цілком виправдано, тому що у глоду дуже міцна деревина. А ще в нього є колючі шипи, що роблять зарості або огорожі з нього майже непрохідними.


Обрізка троянд і підготовка до вкриття

— 16 листопада 2016 —

Осінь, осінь... Час легкого смутку і приємних спогадів про минуле літо. У саду стало тихо, він засинає до весни... А ми ходимо і неспішно збиваємо подушки та поправляємо ковдрочки нашим улюбленицям-трояндам, щоб навесні вони нас зустріли веселими яскравими пагонами!  Підготовка рослин до морозного зимового періоду має проводитися обов'язково, щоб навесні й улітку вони могли радувати вас своїм мальовничим цвітінням.


Зимове зберігання бульбоцибулевих - робимо правильно!

— 9 листопада 2016 —

Як би ви не любили бегонії та жоржини, фрезії та гладіолуси, не купуйте їхні бульби й цибулини в неймовірній кількості. Не забувайте про те, що до наступного сезону їх потрібно буде ще зберегти.


Ліани для саду: види й рекомендації з догляду

— 19 жовтня 2016 —

Квітучі багаторічні ліани є прикрасою будь-якої садової ділянки. Ці найефектніші кучеряві рослини висаджують по периметру альтанок, терас і літніх кухонь, тим самим озеленюючи і прикрашаючи будівлі. Мало того, ліани-багатолітники часто вирощують біля ялин і сосон з прямими стовбурами - обвиваючи їх, ці рослини надають деревам зовсім новий, незвичайний вигляд.


Осіння посадка квітів

— 28 вересня 2016 —

Настання осені не означає, що в саду для вас більше немає роботи - життя рослин хоч і закінчує свій розвиток у цьому сезоні, але аж ніяк не завмирає. Крім догляду за квітами, які усе ще прикрашають сад, для садівників наступає час підготовки ділянки до наступного вегетаційного періоду і здійснення підзимової посадки квітів, які будуть квітувати вже в наступному році.


Живцювання троянди в картоплі

— 21 вересня 2016 —

Багато квіткарів намагалися виростити троянди з живців, але далеко не всі досягли в цьому успіху. Пропонуємо вам простий і цікавий спосіб пророщення живців троянди у звичайній картоплі.


Осіння магія вересневих квітів

— 14 вересня 2016 —

Вересень - надзвичайний місяць. Він не приходить, а непомітно просочується жовтим сяйвом у блакить літа, потроху розкидаючи дощові хмаринки і білясті тумани. Він дозволяє літу неспішно попрощатися з нами, залишивши на ще теплій землі осінні квіти, як свідчення своєї любові й суми від розставання. Можливо, тому квіти вересня такі зворушливі та щемливо гарні... Давайте пройдемося по ранньоосінньому саду й роздивимося подарунки тільки-но минулого літа.


Збирання і зберігання гладіолусів

— 7 вересня 2016 —

Восени нас очікує масштабна відповідальна робота - викопування гладіолусів. Це досить трудомісткий процес, особливо при наявності великої колекції з безлічі сортів. Тому підготуватися до цього потрібно заздалегідь, щоб день був вільний від інших робіт.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс