Декоративні рослини

Як зберігати цибулини гладіолусів узимку

— 21 жовтня 2015 —

Схоронність бульбоцибулин і дитинок під час зберігання тісно пов'язана з режимом їхнього сушіння після викопування. Якщо в сховище потрапили недосушені бульбоцибулини, виникає небезпека їхньої поразки грибними захворюваннями під загальною назвою «гнилі».


Розмноження півоній

— 23 вересня 2015 —

Найпростіший і розповсюджений спосіб розмноження півоній - ділення куща. Кращі строки для цього - з кінця серпня до кінця вересня.


Гліцинія - королева ліан

— 23 вересня 2015 —

Чи доводилося вам бачити кучеряву рослину з незвичайно гарними запашними квітками білого, блакитного, фіолетового або пурпурного забарвлення, зібраними у великі висячі суцвіття? Це красуня гліцинія (або вістерія). З 9 видів гліциній 4 - ростуть в Азії, а 5 - в Америці.


Садимо восени, щоб любуватися красою навесні

— 16 вересня 2015 —

Без весняних квітів не обходиться, мабуть, жодна садиба. Секрет популярності цих цибулевих рослин криється в особливих декоративних властивостях. Крім того, вони досить невибагливі. Дрібноцибулеві крокуси, мускарі, проліски, галантуси (підсніжники) і крупноцибулеві тюльпани, гіацинти, нарциси та інші одними з перших радують нас, провіщаючи про настання теплих днів. 


Хости: посадка та догляд

— 9 вересня 2015 —

Японці вважають квітку хоста священною рослиною, а черешки листя використовують у їжу, як делікатес.


Королева осені - жоржина

— 9 вересня 2015 —

Жоржини - це красивоквітучі багатолітники, що одержали досить широке поширення. Вони здатні прикрасити будь-який осінній сад, завдяки чому користуються величезною популярністю, як у професіоналів, так і у садівників-аматорів.


Аніс: вирощування і застосування

— 19 серпня 2015 —

Аніс звичайний, або бедренець ганусовий (Pimpinella anisum), - прибулець із Малої Азії. Ця однолітня трав'яниста рослина, що має витончене листя й білі мереживні суцвіття, здавна та широко застосовується в кулінарії і медицині.


Саджаємо лілії

— 12 серпня 2015 —

Кінець серпня - початок жовтня - кращий час для посадки більшості видів лілій. Придбані цибулини мають бути здоровими, щільними, без паростків, із чистими (без плям і гнилі) дінцями та живим корінням.


Рудбекія й ехінацея - гості з Північної Америки

— 29 липня 2015 —

Давайте познайомимося з двома гостями з Північної Америки, приємними у всіх відносинах. Обидві ці рослини належать до сімейства складноцвітних. Обидві своєрідно гарні й елегантні. Обидві починають квітувати у другій половині літа. Невибагливі, без претензій, ростуть у нас із задоволенням. Їх майже не турбують хвороби та шкідники. Це рудбекія й ехінацея.


Жимолость - сорти, посадка і догляд

— 22 липня 2015 —

Своєю назвою жимолость зобов'язана німецькому вченому ботаніку Адаму Лоніцеру. У дикому вигляді зростає на всій території Північної півкулі від Східної Азії до Гімалаїв. У природі зустрічаються як дикі, так і декоративні види.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс