Декоративні рослини

Квітка-берегиня: види, вирощування і догляд за мальвою

— 19 липня 2021 —

Красиву декоративну мальву однаково високо цінують як садівники, так і любителі народної медицини. У дворі шток-троянди бездоганно доповнюють квітники, використовуються для декорування парканів та господарських будівель, підходять для оформлення геометричних композицій і створення повноцінних клумб різних сортів. У побуті настій мальви славиться своїми виражені протизапальні, заспокійливі, обволікаючі, пом’якшувальні, загоюючими і загальнозміцнюючі властивості.


Обрізка суцвіть декоративних рослин, що зів’яли: навіщо і як

— 11 липня 2021 —

Усі квіти рано або пізно в’януть. У клумби з’являється непривабливий, неохайний вигляд — уже одне це спонукує нас зайнятися обрізкою. Але коли квітники великі, завдання стає складним й дуже трудомістким; так і хочеться його спростити, а краще — знайти спосіб зовсім від цієї роботи позбутися.


8 невибагливих рослин для ідеального саду

— 27 червня 2021 —

Зараз багато хто вже перейнялися вибором декоративних рослин, які надають саду та город доглянутий і квітучий вигляд. Підкажемо які квіти не вимагають багато уваги, а виглядають на мільйон.


Секрет цвітіння клематісу

— 20 червня 2021 —

Популярність клематисів зростає з кожним роком. На ринках з’являються нові цікаві сорти й форми, які з великим задоволенням купують у свої колекції садівники-любителі. Краса багатьох клематисів обумовлена головним чином квітками, що поєднують в собі зачарування й ніжність.


Почвопокривні троянди: особливості посадки й догляду

— 13 червня 2021 —

Почвопокривні троянди являють собою розкидисті невисокі кущики, що утворюють густий щільний килим. Деякі сорти мають горизонтальні гілки, що простягнуться на кілька метрів, у висоту піднімаються не більше ніж на 50 см. Інші ж є кущами, що сягають до 1,5 м висоти з дуже довгими, гнучкими, густими гілками, що спадають до низу. Такі сорти можуть належати також до кущових або витких троянд.


Садова гортензія: Поради по вирощуванню

— 5 червня 2021 —

Багато власників присадибних ділянок, хотіли б бачити його красивим не докладаючи при цьому великих зусиль. Для цього вони купують прості у догляді декоративні рослини. Традиційно на наших ділянках вирощують гортензію - її різні види і сорти. Але чи є вона невибагливою і простою у догляді?


Відцвіли тюльпани, що з ними робити далі

— 27 травня 2021 —

Тюльпани - головна прикраса весняного саду, одна з улюблених квіток усіх дачників. Вони славляться красою й різноманітністю відтінків і радують нас такими бажаними першими яскравими квітами. Килим квітучих бутонів на ділянці притягує погляди й розчулює, але до кінця весни пелюстки обпадають. Часто квіткарі задаються питанням про те, що робити, коли відцвіли тюльпани і як доглядати за цибулинами правильно, щоб рослини залишалися здоровими й сильними довгі роки.


Їстівні квітки, які можна виростити на своїй ділянці: вони додадуть неповторного смаку будь-якій страві

— 23 травня 2021 —

Чи доводилося вам під час приготування різних страв використовувати квіти? Ні! Тоді знайте, що ще тисячу років тому китайці, греки й римляни в кулінарії використовували різні квіти. Ними вони не просто прикрашали страви, які подавалися на стіл, квіти надавали тій або іншій страві незрівнянний смак і аромат.


Чому замерзла троянда й що робити

— 7 травня 2021 —

Троянди замерзли! Якщо це трапилося у вашому саду, то дана стаття допоможе розібратися, чому це сталося. Як довідатися, а чи замерзла вона взагалі? Чи можна якось її врятувати та що зробити, щоб такого більше не трапилося в майбутньому?


Мускарі – блакитне диво

— 30 квітня 2021 —

Мускарі (Muscari), що заповнюють весняні сади, захоплюють нас витонченими суцвіттями найрізноманітніших синіх тонів. Створюється таке враження, що квітки цих рослин відображають свіжу блакить весняного неба. Незважаючи на ніжний образ і невеликий розмір цих крихіток, їх не можна недооцінювати: вони дуже швидко розмножуються і утворюють розкішні квіткові килими.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс