Декоративні рослини

Крокуси – весняні первоцвіти

— 14 березня 2018 —

Щоб одержати на своїй ділянці гарну клумбу, зверніть увагу на крокуси, посадка й догляд за якими мають проводитися згідно простих агротехнічних правил. Вирощувати ці гарні цибулеві квіти можна не тільки у відкритому ґрунті, але й у будинку на підвіконні. Умови догляду у цих варіантів нічим не відрізняються.


Венерині черевички: садова орхідея

— 28 лютого 2018 —

Є в сімействі орхідних рослини з незвичайними квітками. Їхні нижні пелюстки так мистецьки повторюють форму голландського стародавнього взуття, що в назву рослин включили слово «черевичок».


Примули – провісники весни

— 14 лютого 2018 —

Примула (primula) - дивовижна ніжна рослина, назва якої відбулася від латинського слова «prima» - перший: адже саме вони першими розквітають у саду, стаючи провісниками кожної нової весни.


Підбираємо для квітника рослини, що не вимагають поливу

— 31 січня 2018 —

Полив – найбільш трудомісткий і заморочливий компонент догляду за садом. Без нього не вийде зібрати багатого урожаю, насолодитися тривалим і пишним цвітінням. Але під час посухи сил ледь вистачає на город, що вже казати про всі квітники, рабатки, пейзажні групи, дерева і кущі.


Вирощуємо розсаду петунії: тонкощі технології

— 17 січня 2018 —

Уже в середині весни на ринках і в садових магазинах починається продаж квітучої розсади петунії. Вибір сортів, як правило, невеликий, тому пошуки якого-небудь особливого сорту або гібрида звичайно закінчуються розчаруванням. Щоб цього не відбулося, вам потрібно навчитися самостійно вирощувати розсаду петунії в домашніх умовах. Тим більше, що це не так і складно.


Гарний зимовий пейзаж у саду: підбираємо рослини

— 10 січня 2018 —

Здається, що життя в саду взимку завмирає і затаюється. Зелень рослин відмирає, обпадає листя з дерев, а комахи ховаються і впадають у зимову сплячку. Однак у застиглому взимку саду є, безумовно, своє зачарування, не схоже ні на яке інше. Якщо ви проводите зиму на дачі або в заміському будинку, то варто замислитися про створення саду, який є гарним і притягальним у будь-який час року, у тому числі й узимку.


Декоративні ялинки на присадибній ділянці

— 20 грудня 2017 —

Декоративні ялинки в ландшафті присадибної ділянки й дачі в останні роки стають усе більш популярними. Такі дерева прекрасно вписуються в ландшафтний дизайн різних за площею ділянок, а величезна кількість їх видів і сортів дозволить вибрати найбільш підходящий варіант для вашого саду.


Розмноження туї з насіння - це просто

— 29 листопада 2017 —

Найпростіша і зручна технологія розмноження туї – посів насінням під зиму в ґрунт. Сіянці виходять міцні, відмінно розвиваються. Ви можете одержати будь-яку кількість саджанців у досить короткий термін.


Очитки: королі посушливих умов

— 15 листопада 2017 —

Це рослини особливого вигляду. Відмітні риси - м'ясисті листя і стебла. До речі, завдяки характерному для очитків зовнішньому вигляду, ботаніки віднесли їх до сімейства, що носить назву «товстянкові». Очитки можуть рости в посушливих умовах. Так що піщані ґрунти, кам'янисті осипи та інші сухі ділянки - цілком для очитків.


Як перезимувати діжковим рослинам

— 8 листопада 2017 —

Коли стовпчик термометра починає опускатися до нульової позначки, наступає пора впритул зайнятися виставленими на літо на свіже повітря діжковими рослинами. У нашій кліматичній зоні забирати в приміщення доводиться майже всі, але там, де клімат не такий суворий, деякі з рослин можна залишити зовні, добре захистивши їх від зимових холодів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс