Декоративні рослини

Підсніжник білосніжний: краща прикраса саду

— 17 лютого 2016 —

Ніжна і дуже тендітна квітка підсніжник радує наше око протягом зовсім недовгого часу. Квітує він усього раз на рік, починаючи з початку березня і закінчуючи початком квітня, у період, коли сніг оголює землю, пригріту першими променями сонця.


Які квіти сіяти на розсаду в лютому

— 3 лютого 2016 —

Багато дачників починають висівати розсаду квітів у лютому, чи не рано це? Абсолютно ні, досвідчені квіткарі рекомендують починати вирощування розсади квітів саме взимку.


Посадка і розмноження садової лаванди

— 23 грудня 2015 —

Назва цієї рослини походить від латинського слова lava, що означає «мити». І це вірно, адже в першу чергу її використовували для ароматичних ванн. Але останнім часом, незважаючи на свою непросту вдачу, вона стає усе більш популярною. 


Хвойні рослини в саду: як захистити взимку

— 23 грудня 2015 —

Поширена думка, що хвойним зима не страшна. Але це тільки в лісі, де хвойники ростуть зі століття в століття. А от на садових ділянках хвойним рослинам загрожує відразу кілька зимових лих. 


Королева букетів еустома

— 16 грудня 2015 —

Ірландська троянда, елегантна й вишукана еустома знавала й періоди загального замилування, і забуття. Але сьогодні вона знову популярна й улюблена.


Вибираємо яловець для саду

— 2 грудня 2015 —

Ялівці - ці колючі та пахучі жителі лісів і гір заслужено привертають увагу людей. Мабуть, немає в наших лісах більш замисленого і таємничого мешканця, чим яловець...


Готуємо троянди до зими

— 25 листопада 2015 —

Досвідчені трояндоводи ще до приходу осені починають піклуватися про зимівлю своїх троянд. Щоб підопічні відмінно перезимували, буде потрібно виконати ряд агротехнічних прийомів з їхньої підготовки та укриття.


Чарівна капуста в осінньому саду

— 18 листопада 2015 —

На вулиці осінь... Фарби квітників потьмяніли на очах, а тут - такий вибух енергії! Такий приголомшуючий колірний удар! Серед зів’ялої природи декоративна капуста прикрашає осінній сад своїми яскравими фарбами. Своїм незвичайним виглядом вона вразить усіх і буде бажаним гостем у будь-якому саду.


Глід на ділянці - краса та користь

— 11 листопада 2015 —

Глід - дуже древня рослина. Вона зростала на землі ще в крейдовий період мезозойської ери, разом із платаном, лаврами, магноліями, тюльпановими деревами. Зараз у світі налічується більше 1000 видів цієї рослини...


Хризантема - королева осіннього саду

— 28 жовтня 2015 —

Культивувати хризантему почали в Китаї ще до нашої ери. Потім хризантеми були завезені в Японію, де стали національною квіткою. Рослину вирощували не тільки в декоративних цілях, але і як салат, і як ліки. А тому що історія цієї культури нараховує тисячоліття, то наші звичайні садові хризантеми являють собою численну групу гібридів тепер уже незрозумілого природного походження.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс