Декоративні рослини

Роботи в квітнику

— 13 вересня 2019 —

Ось і осінь прийшла. У декоративному саду і квітнику настав час збирати насіння квітково-декоративних культур.


Вибираємо й саджаємо хосту

— 13 вересня 2019 —

Хоста (вона ж функія) – популярний багатолітник, ви-ростити який може навіть новачок. Але для цього необхідно знати деякі правила догляду за цією рослиною.


Айстри: світло осінніх зірок

— 28 серпня 2019 —

Осінній сад гарний якоюсь особливою, доброю й сумною красою. Гіркуватий запах листя, що в’яне, переплітається з ароматом свіжості, пожухлі стебла літніх рослин відтіняють буйні фарби пізніх квітів. І неможливо собі представити цю картину без різнобарвних айстр, що розпускаються яскравими «зірками» серед осінньої безмовності. Ці прості й милі квіти, здається, не приховують у собі ніякої загадки. Однак познайомившись із їхньою історією, можливо, ви зможете інакше глянути на ці невигадливі рослини, що так звично прикрашають осінній сад.


Секрети пишного цвітіння гладіолусів

— 28 серпня 2019 —

Для того щоб гладіолуси пишно цвіли, важливо за ними добре доглядати не тільки у вегетаційний період, але й вчасно викопувати цибулини, правильно їх обробляти й зберігати. Догляд за гладіолусами включає наступні процедури:


Секрети вирощування гарних клематісів

— 4 серпня 2019 —

Сьогодні хочемо трохи розповісти про клематіси. Клематіс – виткий багатолітник, який буде радувати вас своїм шикарним цвітінням усе літо. Тільки для шикарного цвітіння потрібно знати, який догляд йому потрібний, як правильно треба поливати, які підгодівлі йому подобаються і як правильно обрізати. Але в цілому квітка невибаглива, для починаючого садівника проблем він не складе.


Материнка звичайна — незвичайне орегано

— 1 серпня 2019 —

Материнка звичайна (Origanum vulgare), або як її називають у Європі — орегано, це далека родичка всім нам добре відомих м’яти, меліси, шавлії, базиліка й інших пряних трав. Материнка має високі цінні, як у харчовому плані, так і лікарськими властивостями, а також чудовим ароматом.


Квітка мальва: вирощування з насіння і наступний догляд

— 12 липня 2019 —

Мальва – декоративна рослина з великими яскравими квітами. Ці квіти прикрашають багато присадибних ділянок. Добре виглядають і зрізані гілки мальви, поставлені у вази. Виростити мальву з насіння зовсім нескладно. Для цього потрібно знати кілька простих правил.


Лілія – королева літа

— 4 липня 2019 —

Лілії – це квіти, які в основному вирощують із цибулин, хоча існує й такий спосіб, як вирощування лілій з насіння. У цьому випадку рослини менше хворіють, здобувають стійкість до вірусів і шкідникам. Але більшості квіткарів цей спосіб здасться занадто трудомістким, адже вирощування лілій з насіння вимагає не тільки терпіння, але й часу. Від висівання насіння до цвітіння може пройти 5-6 років. Тому ми будемо говорити тільки про вирощування лілій із цибулин.


Які троянди посадити в саду

— 22 червня 2019 —

Завдяки зовнішнім достоїнствам, троянди використовують у садовому дизайні особливо широко: вони застосовні у всіх садових стилях, сполучаються практично з будь-якими ландшафтними об’єктами — і природними, і архітектурними — і є рослинами-акцентами. Навіть увесь сад у цілому може бути присвячений трояндам — і це буде гарний, цікав сад, що запам’ятовується, без усяких ознак одноманітності.


Діжка з колоди для квітів у саду. Майстер-клас

— 20 червня 2019 —

Додайте оригінальності своєму саду або дворику, спорудивши своїми руками діжку для квітів з дерев’яної колоди. Зробити її нескладно, ваша саморобка природно впишеться в навколишню природу, і не буде потрібно нічого особливого: усе потрібне уже є під рукою у вашому дворі! До речі, таку діжку можна поставити й не тільки в саду, але й у будинку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс