Кімнатні рослини

Бокарнея - слоняча нога

— 7 березня 2020 —

Бокарнея (ноліна) - дивна рослина. Невибаглива й некваплива. Та проте, вона здатна прикрасити собою будь-яке приміщення. Адже вибрати можна від невеликого екземпляра для квартири до майже велетня - для фойє й холів. Вона прекрасно вписується в будь-який інтер’єр. Правила догляду за рослиною нескладні, але краще вивчити їх заздалегідь.


Клеродендром - усе про вирощування й розмноження

— 28 лютого 2020 —

Багато сортів клеродендрома, завдяки гарному цвітінню, вишуканості листів, невибагливості у доглядові стали досить популярні в кімнатному квітництві. Щоб уникнути типових помилок при вирощуванні в домашніх умовах і як можна довше насолоджуватися видом квітучого клеродендрома, потрібно познайомитися з рослиною ближче.


Блакитний амариліс: рідкісний і незвичайно красивий

— 28 лютого 2020 —

Ворслея (Worsleya) або блакитний амариліс являє собою цибулинний багатолітник і займає важливе місце в роді амарилісових. Дикі форми зустрічаються здебільшого в тропічних областях на сході Бразилії. Тут рослина поселяється на височинах поруч із водоспадами, що протікають. Культура виростає на кам’янистому ґрунті. У кімнатному квітництві вирощується Ворслея шляхетна (Worsleya procera), яка поки ще не заслужила особливого визнання.


Виростити розмарин на підвіконні - це просто

— 13 лютого 2020 —

Розмарин - лікарська рослина, вічнозелений напівчагарник, який може досягати у висоту 2 м. Його батьківщина - Південна Європа й Середземномор’я. Листи цієї рослини нагадують хвою, а камфорний аромат дарує морську свіжість. Через маленькі блакитні квітки в народі розмарин прозвали платтям нареченої або весільним цвітом. З давніх часів ця пряність уважалася символом благополуччя й достатку, її використовували у весільних церемоніях, вручаючи гілочку рослини під час одруження молодим з побажаннями щасливого й благополучного сімейного життя.


Гептаплеурум. Догляд у домашніх умовах

— 8 лютого 2020 —

Гептаплеурум (Heptapleurum) являє собою швидкозростаючий багатолітник, що виростає в тропічних широтах Азії й в інших південних районах.


Кімнатні рослини допомагають знизити стрес

— 1 лютого 2020 —

Масахиро Тойода, Юко Йокота, Марни Барнс і Мідорі Канеко в Університеті Хиого в Авадзі (Японія) досліджували практичне використання кімнатних рослин для поліпшення психічного здоров’я працівників, зазвичай позбавлених впливу здорового зеленого середовища.


Гарний субстрат для кімнатних рослин

— 24 січня 2020 —

Успіх у вирощуванні тропічних рослин у кімнатних умовах (лимон, інжир і ін.) значною мірою залежить від субстрату, у який вони посаджені. Ґрунт, який продається в магазинах, не завжди підійде для цих потреб. Тому хазяям доводиться готовити живлющу суміш для підопічних самотужки.


Як доглядати за квітучою орхідеєю, щоб довше нею любуватися

— 24 січня 2020 —

Орхідея не повинна цвісти цілий рік. Але іноді так хочеться хоча б на небагато продовжити життя бутонам, що розпустилися, щоб встигнути намилуватися ними. Довідайтеся про той, як доглядати за квітучим фаленопсисом, щоб квіти на ньому залишалися як найдовше без шкоди для всієї рослини.


8 кімнатних рослини для зняття стресу й очищення повітря на думку NASA

— 16 січня 2020 —

Чи знаєте ви, що перебування на відкритому повітрі може допомогти зняти напругу? Якщо ви прагнете мати функціональні прикраси для свого будинку, зверніть увагу на кімнатні рослини.


Азалія - шматочок літньої краси взимку

— 10 січня 2020 —

Ви любите дивитися на квітучі рододендрони в літньому саду? Якщо так, то можна не розставатися із цією красою й у зимові морози. Потрібно всього лише оселити у своєму будинку молодшу родичку великих рододендронів - кімнатну азалію. Під цією назвою об’єднано кілька низькорослих сортів рододендрона (від 30 до 50 сантиметрів).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс