Кімнатні рослини

10 кращих підживлень для кімнатних рослин

— 23 серпня 2017 —

Секрет розкішного кімнатного квітника простий: рослини потрібно добре підживлювати, інакше не дочекатися ні пишного листя, ні гарного цвітіння.


Невибагливий красень гранат

— 16 серпня 2017 —

Кімнатний гранат - одна з найкрасивіших рослин, особливо під час цвітіння. Карликовий гранат (Punica nana) найкраще підходить для домашнього вирощування. Висота рослини досягає 80 - 90 см, така ж ширина крони. Рослина напівлистопадна, тобто в зимовий період може частково або повністю скинути листя. Листя невелике, витягнуте, до 3 см довжиною, навесні бронзове, зріле - яскраво-зелене, перед листопадом жовтіє.


Пересаджуємо орхідею правильно

— 9 серпня 2017 —

Орхідею вважають дуже непростою квіткою. І тому початківцю квіткареві часом не під силу догляд за цією примхливою рослиною. Звичайно, частою помилкою є надмірна увага й неправильний догляд за орхідеєю, а не його відсутність. Це, як правило, стосується майже всіх кімнатних рослин.


Проблеми при вирощуванні кімнатного лимона. Чому жовтіє листя

— 2 серпня 2017 —

Лимон – екзотична рослина із сімейства цитрусових, яка давно завоювала популярність не тільки як корисний і цілющий плід, але і як кімнатна рослина. Правда, у звичайній міській квартирі вирощувати його непросто, але особливо наполегливі квіткарі створюють для лимона ідеальні умови, і він дякує їм своїм гарним і доглянутим виглядом, а також численними плодами.


Зірка амазонських джунглів

— 26 липня 2017 —

Сімейство амарилісові (Amaryllidaceae) прославилося великою кількістю дивовижно квітучих кімнатних рослин: амариліс, клівія, гіпеаструм, гемантус - це далеко не повний список. Але еухаріс, їхній найближчий родич, скоряє своєю граціозністю та чистотою.


Фрізея - екзот із сучасними лініями

— 19 липня 2017 —

Фрізея або врієзія (Vriesea) – рослина ефектна й помітна, різноманітна і підкреслено сучасна. Це одні з найбільш витривалих і привабливих представників сімейства Бромелієвих, які скоряють красою й зелені, і яскравим офарбленням приквітникового листя тією самою мірою, як і своїм характером. Квітучі фрізеї нагадують яскравих тропічних птахів.


Педілантус: догляд у домашніх умовах

— 12 липня 2017 —

Педілантус (Pedilanthus) — рослина, що належить до сімейства Молочайних. Рясне утворення гілок і пагонів є характерним для даного чагарнику. Росте педілантус у Південній і Центральній Америці, зустрічається також і в її Північній частині.


Обережно, ці рослини отрутні

— 5 липня 2017 —

При доборі кімнатних рослин слід пам'ятати, що їх деякі види отрутні. Фахівці не радять тримати в кімнатах великі екземпляри або велику кількість таких рослин, як олеандр, деякі види ароїдних, примула обконика, деякі магнолії.


Дихондра: гостя з вологих тропічних лісів

— 5 липня 2017 —

Дихондра (Dichondra) - це багаторічна рослина трав'янистого виду, яка належить до сімейства В’юнкових. У живій природі дихондра зустрічається на досить широких територіях Америки, Австралії та Східної Азії. Рослина живе в болотах і вологих тропічних лісах. Свою назву дихондра бере із грецької мови. Вона перекладається дослівно як «два зерна» і обумовлена особливою будовою плода.


Cтреліція: догляд у домашніх умовах

— 27 червня 2017 —

Стреліція (Strelitzia) – високоросла багаторічна квітуча екзотична рослина із сімейства Стреліцієвих, родом з південноафриканських країн. Із чотирьох видів цієї рослини в культурі можливо вирощувати тільки два з них – стреліцію «Королівську» і стреліцію «Миколая». Найбільш незвичайною ознакою цього багатолітника і відмінною рисою від інших рослин є суцвіття з жовто-блакитних квітів, що нагадує пташину голівку з гострим дзьобом, розташоване на високій та міцній квітконіжці. Квіткові дизайнери й укладачі букетів із задоволенням використовують у своїх композиціях стреліцію, тому що вона надає своєрідний колорит і вишуканість.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс