Кімнатні рослини

Квітка-метелик або цикламен перський: основи догляду після покупки

— 4 січня 2020 —

Цикламен перський - один з видів багаторічних трав’янистих рослин, які цвітуть протягом усієї зими. Прийшов він до нас із Середземномор’я й Ірану, де росте на скелястих схилах і в ущелинах. Хоч скель у наших будинках немає, але й на підвіконнях ця рослина почуває себе досить непогано.


Як доглядати за декабристом, щоб він цвів максимально довго

— 28 грудня 2019 —

Рослина шлюмбергера, народна назва якої декабрист, цвіте саме під час свят (звідси і її назва), і вона дійсно досить ефектна. Звисаючі гілки, які складаються із пласких, глянсових зелених сегментів, можуть вирости до 1 метра в довжину. Квіти червоного, білого, жовтого, рожевого або фіолетового кольорів з’являються на кінчиках цих гілок і мають довжину до 10 сантиметрів з декількома ярусами пелюсток.


Араукарія - домашня жива ялинка

— 13 грудня 2019 —

Ви любите природу й проти того, що на новий рік зрубують тисячі гарних дерев? Ви не самотні. Цінителі здорового навколишнього середовища зазвичай встановлюють на свята штучні деревця, але погодьтеся, адже все-таки хочеться іноді подихати ароматом хвої в будинку на Різдво! Відмінним виходом із ситуації може стати кімнатна рослина, про яку піде мова в цій статті.


Цікаві факти про різдвяну зірочку

— 7 грудня 2019 —

Різдвяна зірка або пуансетія — найпопулярніша святкова квітка. Красою цієї кімнатної рослини приємно милуватися й під час свят, і звичайним морозним зимовим днем. Але наскільки часто пуансетію використовують у різдвяному декорі, настільки багато небилиць про цю квітку склали люди. Сьогодні ми вирішили розвіяти деякі самі популярні міфи й познайомити вас із маловідомими фактами про різдвяну зірку.


Колючі вихованці: найпопулярніші види кактусів

— 30 листопада 2019 —

Кактуси — одні з найпоширеніших домашніх рослин. І хоча цвітуть далеко не всі, а ті, які цвітуть, радують своїх домочадців яскравими квітками всього раз у рік і то не на довго, вони всі залишаються неймовірно популярними.


Зимовий догляд за кімнатними рослинами: П’ять правил

— 22 листопада 2019 —

Як правильно доглядати за кімнатними квітами взимку? Більше поливати — думають багато господарок, адже взимку у квартирах працює опалення й повітря стає сухим. Але чи вірно це? Дізнайтеся про правила зимового догляду за кімнатними квітами!


Неймовірно гарний кротон: особливості догляду

— 21 листопада 2019 —

Строкате офарблення листів кротону нікого не залишить байдужим. Ця квітка може прикрасити будь-який куточок вашої квартири, будь-то кухня, спальня або дитяча. Звичайно, для того, щоб кротон радував вас своїм зовнішнім виглядом, йому необхідний підходящий догляд, але ця квітка настільки не вибаглива, що із цим завданням легко впорається навіть починаючий квіткар.


Народне квітництво: що використовували наші бабусі при вирощуванні кімнатних квітів

— 7 листопада 2019 —

У кімнатних квітів жовтіють листи? Допоможе оцет


Фінік канарський

— 26 жовтня 2019 —

Фінік канарський (канарська фінікова пальма, Phoenix canariensis) належить до сімейства пальмові (Palmaceae), а його рід - фінік. Місце проживання - кам’янисті райони Канарських островів.


Щоб герань радувала пишним цвітінням

— 17 жовтня 2019 —

Герань невибаглива, витривала й пишно цвіте. Тому багатьом ця квітка до вподоби.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс