Кімнатні рослини

Як виростити лаврове дерево вдома

— 10 січня 2018 —

Лавр шляхетний служить прекрасною прикрасою квартири й офісу. Однак основне його призначення - це використання в кулінарії як пряність. Він менш примхливий до умов росту, чим лимон або інші кімнатні рослини, може рости на північному вікні, хоча при гарному освітленні росте більш пишним кущем - утворює більше пагонів і листя. 


Вирощуємо мандаринове деревце з кісточки в домашніх умовах

— 3 січня 2018 —

Кімнатний мандарин дуже ефектна горщикова рослина. І не тільки через яскраві, ароматні і апетитні жовтогарячі плоди, які можуть зберігатися на ньому кілька місяців. Часом рослина доставляє насолоду тільки своїм цвітінням, адже ніжні білі квітки мандарина виливають надзвичайний аромат. У деяких сортів цвітіння починається навесні й може тривати цілий рік. Кімнатний мандарин, вирощений у вигляді бонсаю, представляє справжній твір мистецтва.


Розмарин - мініатюрна альтернатива живій ялинці

— 27 грудня 2017 —

Багато кому розмарин знайомий як пряна рослина, гілочки якого додають як ароматну приправу у всілякі страви. Але дуже симпатично виглядає й сама рослина у квітковому горщику, що дозволяє її використовувати як головну прикрасу на новорічне свято.


Кавове дерево на підвіконні

— 27 грудня 2017 —

Виростити дерево з кавових зерен у домашніх умовах зовсім не складно і під силу кожному. Але спочатку трохи історії. Переказ говорить, що якось раз абіссинська коза з'їла листочки з кавового дерева, після чого гралася всю ніч. Пастух теж вирішив спробувати листочки і плоди - і йому сподобалося! З тих пір каву вирощують на плантаціях, щоб одержати зерна з кофеїном.


Вирощуємо ананас на підвіконні своїми руками

— 20 грудня 2017 —

Ананас - неймовірно корисний продукт. І що досить важливо, дуже смачний! Ростуть вони в тропічних країнах. Але вирощувати їх можна й у домашніх умовах, на підві-конні в нашому кліматі! 


Пуансетія - cимвол Різдва

— 20 грудня 2017 —

Молочай найпрекрасніший (пуансетія ), або Різдвянаа зірка, уже майже два сторіччя є найпопулярнішою домашньою рослиною на Різдво та Новий Рік. Поява вдома пуансетії, яка розпустилася, означає, що наступають найбільш улюблені та довгоочікувані зимові свята! Як же зберегти пуансетію до кінця свят і... навіть до наступного Різдва?


Привіти з літа

— 13 грудня 2017 —

Чим ближче новорічні та різдвяні свята, тим більше приголомшливої краси рослин з'являється в наших квіткових магазинах. Що ж це за привіти з літа?


Рослини для затишної кухні

— 29 листопада 2017 —

Кухня є досить функціональним приміщенням. І найчастіше вона переростає зі звичайного харчоблока у своєрідну малу вітальню - місце відпочинку, спілкування, прийому гостей, задушевних бесід і пісень під гітару. І тому нерідко на кухні можна зустріти не тільки телевізор, але й диванчик, газетницю, полички з книгами. 


Фінікова пальма: вирощування та догляд у домашніх умовах

— 22 листопада 2017 —

Фінік – досить-таки не примхлива рослина, якщо ви будете дотримувати нескладних рекомендацій з його догляду, він порадує вас своєю красою.


Вискочка зефірантес

— 15 листопада 2017 —

Зефірантес (Zephyranthes) — рослина сімейства Амарилісових. Це трав'янистий цибулевий багатолітник, батьківщина якого субтропіки й тропіки центральної та південної частини Америки. Ім'я квітки (Зефірантес) має грецьке походження: «zephyr» у перекладі означає «вітер із заходу», а «anthos» — квітка. Дослівно — квітка західного вітру, а також різні інтерпретації: квітка або лілія дощу, лілія фей. А от більш прозаїчно — Вискочка. Усі імена характеризують певні особливості рослини.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс