Кімнатні рослини

Як визначити, що рослині тісний горщик

— 19 вересня 2012 —

Більшість кімнатних рослин чудово почувають себе в горщиках, які на погляд аматора здаються занадто малими для рослини такого розміру. Буде помилкою, якщо ви вирішите пересаджувати рослину, якій ще не тісний її старий горщик.


Маранти та калатеї

— 12 вересня 2012 —

Представники сімейства марантових, у яке крім рослин з роду Маранта входить і калатея, примітні оригінально забарвленим листям: від майже білого до темно-зеленого, майже чорного, а на рівному фоні - яскраві жилки або плями.


Кімнатні пеларгонії

— 12 вересня 2012 —

Якщо для садових пеларгоній, що застосовуються у ландшафтному дизайні, важливий насамперед "вигляд здалеку", то в кімнаті на підвіконні першорядного значення набувають інші якості: декоративність листя (із плямами або смужками іншого кольору та - краще - запашні), оригінальні квітки, компактна форма.


Найбільш невибагливі та витривалі горщикові рослини

— 5 вересня 2012 —

Добір невибагливих горщикових рослин полегшує догляд за ними.


Диво-чагарник гіпоцирта

— 29 серпня 2012 —

Численні квітки гіпоцирти схожі на маленьких золотих рибок.


Азалія. Всі секрети догляду за капризулею

— 29 серпня 2012 —

Азалія дуже гарна квітуча рослина. Багато аматорів кімнатних рослин хотіли б або вже не раз заводили собі цю чарівну зелену красуню, але... рослина швидко хиріла, засихала і відправлялося на смітник. Чому?


Різьблений сингоніум

— 22 серпня 2012 —

Сингоніум часто можна зустріти у наших квартирах. Його вигляд радує око і створює душевний комфорт. Квіткарі люблять сингоніум за декоративність. Крім того, ця рослина є чудовим засобом очищення повітря. Строк життя сингоніума в домі - більше 10 років. Доросла рослина в горщику досягає двох метрів. До речі, чим вона старша, тим крупніше у неї листя, пишніша крона та вищий зріст. Цвіте сингоніум рідко суцвіттями-качанами у біло-рожевій оболонці.


Cтроманта - дивовижна рослина з ошатним листям

— 15 серпня 2012 —

Батьківщиною цих чудових рослин є вологі тропічні ліси Південної Америки. 


Копросма - одна з найбільшого сімейства

— 8 серпня 2012 —

Копросма (Coprosma, сім. Маренові) - одне з п'яти найбільших сімейств рослин (на 2009 рік сімейство поєднує від 611 до 618 родів і близько 13 500 видів) - невисока рослина, вигляд якої може бути досить різноманітним.


Азалія не поступиться троянді

— 8 серпня 2012 —

Азалія, альпійська троянда (Azalea), або рододендрон (Rhododendron) належить до сімейства - верескові. Її батьківщина - Східна Азія, Карпати, Кавказ.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс