Кімнатні рослини

Тетрастигма. Догляд у домашніх умовах

— 21 червня 2017 —

Тетрастигма належить до сімейства ліан і є багаторічною декоративною рослиною, вічнозеленою виноградною. Місцем походження тетрастигми прийнято вважати Малайзію, Індію, території островів Нової Гвінеї, Австралію.


Кринум - гігантська лілія

— 14 червня 2017 —

Кринум – це цибулева рослина із сімейства Амарилісові. Батьківщиною кринума прийнято вважати Південну Африку, Східну Азію та тропічні ліси Америки. Кринум відрізняється від своїх побратимів з кімнатного мікроклімату досить значними розмірами. Цибулина кринума у дорослих рослин може досягати від 20 до 25 см у діаметрі, а його довге вузьке листя виростає від 70 см до 1,5 метрів у довжину. Великі біло-рожеві квітки зібрані у великі суцвіття на довгих квіткових стрілках.


Невибаглива красуня фуксія

— 7 червня 2017 —

Популярна гарна кімнатна рослина фуксія родом з Америки, Таїті, Нової Зеландії. За форму своїх пелюсток її називають ще «балеринкою». Свою ж назву рослина одержала на честь ботаніка Л. Фуксу. Завдяки своїй невибагливості і простоті у догляді вона ідеально пасує починаючим квіткарям. Усе, що потрібно для забезпечення гарного росту й цвітіння цій квітці – виконувати кілька простих правил.


Чому сохнуть і чорніють кінчики листя у спатифілума

— 30 травня 2017 —

Спатифілум або «Жіноче щастя» – елегантна й дуже гарна кімнатна рослина, яка користується великою популярністю у квіткарів. Вона привертає увагу своїми екзотичними квітами й може прикрасити будь-яке приміщення. Доглядати за рослиною дуже просто, але все-таки іноді виникають деякі труднощі та проблеми при її вирощуванні. 


Ароматні кімнатні рослини

— 24 травня 2017 —

Кімнатні квіти є не тільки декоративною прикрасою приміщення, але ще й природним ароматизатором. Багато кімнатних рослин вирощують заради відчуття постійної свіжості та прекрасного аромату, яким під час цвітіння наповнюється все житлове приміщення. 


Відправляємо кімнатні рослини на літні канікули

— 16 травня 2017 —

Прийнято вважати, що кімнатні рослини – це ніжні створення, що давно забули про життя під відкритим небом. Але це не так, багато домашніх вихованців раді провести літні канікули на свіжому повітрі серед садових і дачних культур. Просто потрібно враховувати кілька моментів.


Чому може загинути фіалка

— 10 травня 2017 —

При вирощуванні фіалок, іноді можна спостерігати, що центр розетки (місце, звідки з'являються нові молоденькі листочки) зненацька темніє, засихає, або чорніє, молоді листики не розвиваються або сильно деформуються. Відбувається загибель крапки росту. Чому це відбувається і які основні причини?


Як «змусити» розквітнути фаленопсис

— 3 травня 2017 —

Існує ряд діючих способів стимулюючих цвітіння улюбленого багатьма квіткарями-аматорами фаленопсиса. 


Апорокактус - епіфіт з Мексики: догляд у домашніх умовах

— 26 квітня 2017 —

Апорокактус (Aporocactus) має мексиканське походження, належить до рослин-епіфітів. Рослина зустрічається не тільки на гілках дерев і чагарників, але й прекрасно росте серед скелястих каменів, на крутих кам'янистих схилах.


Монстера - рослина для великих приміщень

— 19 квітня 2017 —

Монстера – велика тропічна ліана з розсіченим листям, по черзі розташованим на стеблі. У молодих пагонів листя цільне, серцеподібної форми. Крапка росту цієї рослини перебуває на верхівці пагону. Монстера належить до сімейства Ароїдні. У природі вона поширена у вологих тропічних лісах Америки екваторіального пояса й у Південно-східній Азії. Листя монстери блискуче, велике (до 1 м у діаметрі), біля основи черешків на здеревілому стеблі утворюється повітряне коріння.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс