Кімнатні рослини

Весняні квіти на зимовому підвіконні

— 21 січня 2015 —

Запашні весняні квіти, що стоять біля покритого морозним візерунком вікна, викликають справжнє захоплення у кожного з нас. Але щоб букети гіацинтів, мускарів, крокусів або нарцисів прикрасили ваш будинок, наповнивши його в розпал зими весняним настроєм, необхідно трохи потрудитися.


Кодієум строкатий: особливості розмноження

— 14 січня 2015 —

Кодієум (Codiaeum) - вічнозелений чагарник з незвичайно гарним шкірястим листям різної форми (ланцетної, овальної, спіральної) і різного розцвічення. На рослині одночасно може знаходитися листя, забарвлене в жовтий, жовтогарячий, зелений, червоний і темно-пурпурний колір. Остаточна конфігурація й офарблення листя формуються тільки з віком. У кімнатних умовах кодієум квітує дуже рідко. Його квітки зібрані в пазушні суцвіття. Вони непоказні й декоративної цінності не мають.


Як виростити вдома імбир

— 5 січня 2015 —

Кожна жінка, яка стежить за своєю фігурою вже давно за достоїнством оцінила унікальні властивості імбиру. А чи знаєте ви, що його можна виростити на своєму підвіконні! І насолоджуватися свіжим, ароматним корінням!


Бругмансія - запашна цариця ночі

— 29 грудня 2014 —

Важко повірити, що ця фантастично гарна й оригінальна ліана - близька родичка звичайного дурману. Зовні - нічого спільного. Квітки бругмансії великі, зовсім неповторної форми і з таким же незвичайним ароматом - не даремно їх називають «ангельські труби».


Араукарія - кімнатна ялинка

— 24 грудня 2014 —

Батьківщина араукарії різнолистої - острів Норфолк (Австралія), рослина ця теплолюбна, зовсім не виносить негативних температур і в наших кліматичних умовах здатна рости тільки в кімнаті.


Різдвяна зірка. Як виростити пуансетію

— 17 грудня 2014 —

Пуансетію не дарма називають «різдвяною зіркою»: адже вона квітує в грудні, коли в Західній Європі зустрічають це свято. Але останнім часом ця ефектна кімнатна рослина полюбилася нашим любителям квітництва.


Кімнатні рослини: сезонні роботи в грудні

— 10 грудня 2014 —

Узимку у квартирі сухо й темно. Тому всі кімнатні рослини вимагають особливої турботи й уваги з нашого боку.


Кімнатний лимон - проблеми при вирощуванні

— 3 грудня 2014 —

Кімнатний лимон - істота жива, тому й у нього можуть бути проблеми. Неприємності, що трапляються з лимоном можна розділити на три групи: неправильний догляд, шкідники, хвороби.


Кімнатні рослини - очисники повітря домівок

— 19 листопада 2014 —

Рослини завжди чутливо вловлюють найменші зміни стану середовища, тому що ними рухає природна боротьба за виживання. Кімнатні рослини, що особливо живуть у нашому домі давно, адаптуються, пристосовуються до впливу синтетичних матеріалів, залізобетонних стін, побутової техніки й електроніки. Рослини змінюють себе і пристосовують до себе оточення, у міру сил змінюючи й облагороджуючи ситуацію, у якій опинилися. Допомагають пристосуватися до середовища вони й людям, що живуть рядом з ними та піклуються про них.


Грошове дерево - міф чи реальність?

— 12 листопада 2014 —

Важко сказати, коли народилося це повір'я про грошове дерево, але користується воно вірою та любов'ю людей повсюдно і незаперечно. Роль грошового дерева в більшості випадків приділяється скромній товстянці деревоподібній.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс