Кімнатні рослини

Лавр домашній

— 29 липня 2015 —

Зараз дуже модно вирощувати на кухні в горщиках пряно-ароматні рослини. У будь-який момент свіжа ароматна зелень буде відмінною приправою для ваших страв. Лавр шляхетний прекрасно буде рости на підвіконні вдома. Лавровий лист є найбільш затребуваною спецією, його додають у супи, печеню, маринади, аромат цієї рослини добре підходить до м'яса й овочів.


Нежива краса педилантуса

— 22 липня 2015 —

Уперше побачивши педилантус титималоїдний, багато хто може подумати, що це штучна декоративна рослина, тому що стебла і листя цієї рослини яскраво-зеленого кольору з восковим блиском начебто зроблені із пластмаси. Неживу красу педилантусу додають зиґзаґоподібні стебла із прямим ростом, що мало гілкуються, і воскове листя, що стирчить у різні боки, зі строкатим забарвленням.


Лобивія - улюблений кактус офісів

— 15 липня 2015 —

Батьківщиною цих незвичайних рослин є високогірні схили Анд (2000-4000 м над рівнем моря) Болівії, Перу, півночі Аргентини. Еволюційно молодий рід, відрізняється мінливістю та видовими контрастами. Сформувався в умовах навколишнього середовища з різкими перепадами температур і вологості на наносних живильних ґрунтах добре дренованих уламками гірських порід.


Їдучи у відпустку. Як зберегти кімнатні квіти

— 9 липня 2015 —

Улітку, у сезон відпусток, про рослини потрібно подумати завчасно, адже іноді доводиться їхати не на кілька днів, а на пару тижнів. 


Нертера - коралові мохи

— 9 липня 2015 —

Серед рослин, у яких плоди грають для нас більш декоративне значення, чим квітки, витончена нертера гренадська стоїть на першому місці. Нерідко з нею обходяться дуже несправедливо - як з недорогою однолітньою кімнатною рослиною, котру купують на один сезон. Насправді ж цю ефектну рослину можна культивувати протягом багатьох років.


Особливості літнього догляду за рослинами

— 1 липня 2015 —

Літо - це довгоочікувана пора року і для людей, а також і для багатьох, активно зростаючих саме в цей період, кімнатних рослин. Ось чому особливий догляд настільки важливий не тільки студеною зимою, але й пекучим літом.


10 домашніх рослин, які важко загубити

— 24 червня 2015 —

Ці красені настільки невибагливі, що здатні пережити й недолік уваги, і спеку, і надлишок вологи.


Красуня глоксинія: розмноження насінням і листям

— 17 червня 2015 —

Глоксинія - разюче гарна рослина сімейства Геснерієві. Над широким бархатистим листям, зібраним в пучок, на довгих соковитих квітконіжках піднімаються великі, витончені квітки-грамофончики, залежно від сорту, пофарбовані в яскраві фіолетові, сині, червоні, рожеві, білі тони. Квіткарі люблять глоксинію за святкову декоративність, непоганий сортамент і розмаїтість способів розмноження.


Цілющі властивості традесканції

— 10 червня 2015 —

Традесканція, зебрина, «жіночі плітки» - як тільки не називають цю рослину з яскравим строкатим листям на довгих пагонах, що красиво звисає з кашпо. 


Пеперомії - рослини для дружелюбної атмосфери

— 3 червня 2015 —

Пеперомія - це популярна серед квіткарів кімнатна рослина. Відомо близько 400 видів, які перекочували до нас на підвіконня з лісів Південної Америки.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс