Кімнатні рослини

Сингоніум - ніяких турбот

— 25 липня 2013 —

Сингоніум - швидкоростуча ліана з гарним стріловидним листям; з віком його форма істотно змінюється, і воно стає лопатевим або глибоко розсіченим. Відомо 20 видів сингоніумів, серед них є сланкі та кучеряві рослини. Найпоширенішим є Syngonium podophyllum зі строкатим забарвленням листя. Рослину можна вирощувати як ампельну в кашпо або на підпірках.


Гербера кімнатна: догляд і розмноження

— 25 липня 2013 —

Кімнатна гербера - красивоквітуча мініатюрна рослина з подовженим опушеним перисто-розсіченим листям, що утворює прикореневу розетку. З розетки виростають одиночні квітконіжки з великими, до 5 см, яскравими кошиками суцвіть, за зовнішнім виглядом схожими на ромашку. Існують сорти з простими, махровими та напівмахровими квітками будь-яких відтінків, крім синього.


Жакаранда - дерево з казки

— 17 липня 2013 —

Жакаранда (або просто фіалкове дерево) належить до сімейства бігнонієвих. Росте на дренованих ґрунтах у Південній Бразилії, Болівії, Аргентині уздовж річок. 


Стара знайома - пеперомія

— 17 липня 2013 —

Ці невеликі (а є й зовсім мініатюрні) рослини відомі квіткарям здавна. І хоча за кількістю видів вони випереджають, наприклад, такий великий рід, як фікус, але подібної популярності не отримали, ніколи не були особливо модними, однак і в безодню забуття не поринали.


Як виростити абутилон

— 10 липня 2013 —

Я дуже люблю вирощувати кімнатні квіти.  Є в мене герані, каланхое, фітонії, колеуси та безліч інших. Тепер схотілося виростити кімнатний клен - абутилон. Купила насіння. Воно зійшло. А що далі?


Кімнатні рослини приносять удачу, багатство, любов

— 3 липня 2013 —

Кімнатні рослини дарують багато приємних хвилин своїм господарям. Затишок і комфорт в домі, гарний настрій, хвилини насолоди прекрасним - все це дарують нам квіти. Але чи багато хто з нас знає про те, що деякі рослини здатні приносити в будинок удачу, багатство й любов? Дійсно так. І саме про ці властивості кімнатних рослин сьогодні й піде мова. 


Циперус - дарунок річки

— 3 липня 2013 —

Енергія циперуса нагадує фонтан: вона піднімається нагору, а потім спрямовується вниз. Такий тип енергетики народжує бадьорість, сприяє динамічній зміні подій, активному спілкуванню. У той же час циперус убереже від порожніх розмов і бездумного проводження часу. Він допомагає схоплювати на льоту інформацію, обновляти знання.


Сукуленти в нашому домі

— 26 червня 2013 —

Мабуть, одними з найбільш "терплячих" рослин на наших підвіконнях є різні сукуленти. Їх можна забути полити, і вони від цього не загинуть. І ще один плюс - багато які з них займають зовсім  мало місця.


Зірчастий кактус

— 26 червня 2013 —

Астрофітум (лат. Astrophytum, сім. Кактусові) - досить розповсюджений у кімнатній культурі рід кактусів, що прийшли до нас із Америки. Астрофітуми мають м'ясисті кулясті стебла з декоративними колючками або цяточками. Астрофітуми не вимагають складного догляду, вони легко зацвітають у кімнатних умовах, все літо радуючи око жовтими квітками, розташованими на верхівці стебла.


Зозулині сльози

— 19 червня 2013 —

Ізолепіс витончений, очерет пониклий, волосяна трава, зозулині сльози, сцирпус пониклий - так називають багаторічну трав'янисту рослину із сімейства осокових з вишуканим пучком тонких стебел, які начебто струмені фонтана обпадають у різні боки. Ще ізолепіс схожий на екзотичний модний світильник.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс