Кімнатні рослини

Екзакум - перська фіалка

— 14 вересня 2016 —

Батьківщиною екзакума або, як його ще називають, перської фіалки, є Східна й Південна Азія. Він належить до сімейства горечавкових, що нараховує близько 20 видів, але для вирощування в кімнатних умовах багато хто вибирає екзакум родинний (exacum afflne).


Кімнатні рослини: догляд восени

— 7 вересня 2016 —

У вересні навколо панує буйство фарб, у бабине літо дерева горять усіма відтінками червоного, жовтого і зеленого кольору, а в дачників кожний ясний день на рахунку для збирання вирощеного врожаю. У круговороті осінніх турбот бракує часу для уважного догляду за кімнатними рослинами, а помилки й недогляд можуть обернутися великим лихом.


Як виростити базилік вдома в горщику

— 31 серпня 2016 —

Широко відомо, що вирощувати базилік у горщику на підвіконні можна цілий рік. Однак практика нерідко розходиться з теорією, і в черговий раз так не дочекавшись сходів або висмикнувши "довгоногі" зів'ялі проростки, садівник опускає руки - не судилося.


Гемантус. Догляд і розмноження

— 23 серпня 2016 —

Ця рослина належить до сімейства амарилісових. Але гемантус не настільки відомий, як його побратими: клівія, гіппеаструм і амариліс. Трапляється так, що аматор-квіткар доглядає і піклується про квітку навіть не знаючи її точної назви. А це дуже погано, адже для кожної конкретної рослини мають бути свої умови мікроклімату.


Пляшкове дерево - брахіхітон

— 17 серпня 2016 —

Брахіхітон - ця оригінальна рослина належить до сімейства стеркулієвих. Найкрасивіше в ній - її схожий на сулію стовбур з переплетеним корінням, за що її часто називають пляшковим деревом.


Серісса - дерево тисячі зірок

— 10 серпня 2016 —

Для тих, хто хоче виростити кімнатний бонсай, серісса - справжня знахідка. Цінується за достаток білих зірчастих квіток і вигадливу форму поверхневих коренів.


Селеніцереус - цариця ночі

— 3 серпня 2016 —

Запашні квітки селеніцереуса інакше як чудовими і вражаючими не назвеш. Цей унікальний кактус із практично гладкими пагонами прославився під назвою "цариця ночі" аж ніяк не випадково. Казкова краса цвітіння й оригінальний сильний аромат змушують усе більше число квіткарів вибирати саме селеніцереус на роль свого улюбленого екзота. І нехай величезні квітки розпускаються всього на одну ніч, а розмістити кактус з пагонами довжиною в кілька метрів досить непросто, селеніцереус вартий усіх зусиль, витрачених на те, щоб домогтися настільки ефектного цвітіння.


Драцена: вирощування в домашніх умовах

— 27 липня 2016 —

Драцена - дуже популярна кімнатна рослина. Більшість видів схожа на мініатюрну пальму, тому що з верхівки стовбура розпускається гарне листя. На відміну від справжніх пальм, драцени не займають багато місця і прекрасно вписуються в будь-яку обстановку, прикрашаючи інтер'єр своєю оригінальною формою і гарним листям.


Як правильно мити кімнатні рослини?

— 20 липня 2016 —

Як правильно мити кімнатні рослини? На питання: "навіщо ж взагалі мити рослини?" можна відповісти наступне. 


Примхлива камелія

— 13 липня 2016 —

Що робити, якщо не цвіте камелія? Влітку прекрасно почуває себе на вулиці, а взимку в будинку бутони обпадають. Які умови потрібно створити цій рослині?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс