Кімнатні рослини

Стефанотис - «вінок нареченої»

— 7 жовтня 2015 —

Кімнатну рослину стефанотис часто називають «мадагаскарський жасмин» через подібність білих зірчастих квіток з приємним солодким ароматом, а «мадагаскарський» за місцем природного зростання рослини в природі. Квіти стефанотиса вважаються символом любові. Флористи використовують білосніжні квіти стефанотиса для складання весільних букетів, а наречені вплітають у зачіски, тому цю рослину ще називають «вінком нареченої».


Пеларгонія - види й догляд

— 30 вересня 2015 —

Герань і пеларгонія належать до одного сімейства - геранієвих, але це два різних роди. 


Ангельські труби гіменокаліса

— 23 вересня 2015 —

Гіменокаліс за витончені білосніжні квіти часто називають «кошичком нареченої», «ангельськими трубами» або перуанським нарцисом, насправді назва Hymenocallis походить від грецьких слів «hymen» - плівка й «callos» - краса, справа в тому, що у квітки гіменокаліса довгі тичинки зростаються з вировидною плівкою, утворюючи корону як у нарциса. Особливу легкість квітці надають шість довгих вузьких пелюстків звисаючих униз.


«Крила ангела»

— 16 вересня 2015 —

Саме так хочеться називати розкішне листя кімнатної рослини каладіум. Його велике листя має серцеподібну або списоподібну форму, воно дивовижно гарне завдяки яскравому забарвленню та гарному візерунку.


Вашингтонія - ефектна кімнатна пальма

— 10 вересня 2015 —

Вашингтонія (Washingtonia) - велика пальма з віяловим листям, опушеним сріблистим пальмовим волокном. Ця пальма має ім'я першого президента США Джорджа Вашингтона. Вона добре підходить для озеленення просторих приміщень холів, фойє, вестибюлів, віталень, яким додасть особливий тропічний колорит інтер'єру кімнати.


Манетія - прикраса інтер'єру

— 2 вересня 2015 —

Манетія із сімейства маренових порівняно недавно з'явилася в кімнатній культурі. Прекрасна декоративно-листяна і красивоквітуча рослина справедливо починає займати в декорі окремих приміщень, зимових садів, куточків відпочинку провідне місце. Привабливе кашпо, опора, оповита красивоквітучою ліаною в настільному горщику, жива стіна в кабінеті - варіанти використання цієї незвичайної квітки в кімнатному інтер'єрі.


Самшит - рослина для дому та саду

— 26 серпня 2015 —

Самшит - декоративний вічнозелений чагарник, що ідеально підходить для формування з нього різних форм і фігур за допомогою обрізки. 


Тропічна красуня колумнея

— 19 серпня 2015 —

Колумнея - красивоквітуча кімнатна рослина з довгими звисаючими облиственними пагонами, на яких у період цвітіння розпускаються яскраві червоно-жовті трубчасті квітки. Квіти колумнеї через свою форму схожі на яскравих пташок, що літають над зеленню рослини.


Чим підживлювати кімнатні рослини

— 12 серпня 2015 —

Секрет розкішного кімнатного квітника простий: рослини потрібно добре підживлювати, інакше не дочекатися ні пишного листя, ні гарного цвітіння. Жорстка «дієта», коли рослина тривалий час зазнає нестачу живильних речовин, зазвичай приводить до захворювання - адже сил для опору у рослини немає. Але як правильно скласти меню для зелених вихованців, з огляду на їхні різні смаки?


Ірезине - яскрава рослина для дому та саду

— 5 серпня 2015 —

Ірезине - кімнатна рослина з декоративним листям бурякового кольору. Ірезине також можна вирощувати як однолітню рослину в саду, яскраве барвисте листя прикрасить клумби не гірше квітучих рослин.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс