Кімнатні рослини

Полив кімнатних рослин у період спокою

— 12 листопада 2014 —

Для кімнатних рослин узимку потрібне значне скорочення обсягів поливу. Разом з укорочуванням світлового дня та зниженням температури скорочується потреба рослин у волозі. Якщо зберігати полив таким же, як і у вегетаційний період, ґрунт при більш низькій температурі почне закисати. При зниженій активності росту також можливе загнивання коренів.


Як омолодити фіалку?

— 5 листопада 2014 —

Кімнатні фіалки приносять у життя радість і світло. Ці надзвичайні рослини нікого не залишають байдужими, особливо в період цвітіння. А розмаїтість сортів, над якими ретельно працюють селекціонери, на сьогоднішній день важко собі навіть уявити. Але не секрет, що ці красуні за свої принадності вимагають відповідний догляд.


Цикламен: дивовижні метелики, що парять у повітрі

— 4 листопада 2014 —

Цикламен (Cyclamen) - неймовірно гарна рослина, що завоювала велику популярність у товаристві квіткарів. У пору цвітіння її квітки схожі на «язики застиглого яскравого полум'я» або на дивовижних метеликів, що парять у повітрі. Відомо багато видів і сортів рослини, які розрізняються висотою (від 15 до 35 см), характером попелясто-сріблистих плям на темно- або світло зеленому листі, а також офарбленням квіток і махровістю.


Кавова плантація на підвіконні

— 22 жовтня 2014 —

Усі ми знаємо, що кава зростає у спекотних країнах, і основні її сорти мають уже знайомі слуху назви: арабіка, робуста, ліберика та ексцельса. Але мало кому довелось бачити, як кава виглядає в живій природі, тільки якщо побувати на екскурсії на кавовій плантації. Ну хіба не здорово буде мати у себе на підвіконні плантацію з кави?


Як приручити перекірливу орхідею

— 8 жовтня 2014 —

Орхідея - це одне з найбільших сімейств рослин, що за різними даними нараховує від 750 до 800 родів і майже 35 тисяч видів. А це - ні багато ні мало - десята частина всіх рослин на нашій планеті. Незважаючи на різницю кліматичних умов, у яких зростають орхідеї, механізми виживання у них практично однакові.


Мікроклімат у вашому домі

— 1 жовтня 2014 —

Створити у квартирі цілющий мікроклімат нам допоможуть рослини. Красиво виглядають кипарис, туя, криптомерія. Зазвичай їх висаджують навколо будинку для прикраси зеленої зони, але можна вирощувати ці рослини й у будинку з насіння у діжках.


Натуральні добрива для домашніх квітів

— 23 вересня 2014 —

Квіти - що може бути прекрасніше? Напевно, саме тому ми вирощуємо їх не тільки на своїх садових ділянках, але і вдома. 


Кімнатна фінікова пальма

— 10 вересня 2014 —

Африка й Азія є батьківщиною більшості рослин, що радують нас вдома, в офісах і оранжереях. Не стала виключенням і фінікова пальма.


Кімнатні рослини - друзі або вороги

— 3 вересня 2014 —

Людина - частина природи. Але відчути «спорідненість» з рослинами і тваринами багато кому з нас усе важко. Більша частина населення Землі зараз живе в містах, а значить, існує в штучних ландшафтах, основними елементами яких є висотки, асфальтовані дороги та труби заводів. Але потреба у спілкуванні з природою у нормальної людини все-таки залишається. Напевно, тому люди часто заводять свійських тварин і вирощують кімнатні рослини. 


Хойя - вічнозелена квітуча ліана

— 3 вересня 2014 —

Це одна з найпоширеніших кімнатних квітучих ліан. Свою назву вона отримала на честь англійського садівника Т. Хоя. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс