Кімнатні рослини

Чарівний олеандр

— 30 жовтня 2013 —

Олеандри нині часто продають у квіткових магазинах. Це одна з найдавніших декоративних рослин. У нього гнучке стебло, листочки вузенькі, ланцетоподібні, шкірясті, нагадують листя верби. Квітки бувають простими і махровими, великими, зібраними в кисті. Офарблення найчастіше рожеве, біле, кремове, червоне. Цвітіння триває із червня по жовтень. 


Ехмея - рослина-воїн

— 23 жовтня 2013 —

Екзотична ехмея схожа на воїна, який добре підготувався до бою: широке листя, що зростає з вировидної розетки та спрямоване вниз, густо покрите шипами, і навіть квітки захищені загостреними приквітниками.


Сад у судині

— 23 жовтня 2013 —

Створені сади у запечатаних судинах ідеально підходять для вимогливих дрібних кімнатних рослин, які неможливо тримати у звичайних умовах приміщення. У таких судинах волога постійно циркулює, конденсуючись на скляних стінках, вона крапельками збігає по них назад униз. Такий спосіб розміщення рослин досить екзотичний і він завжди буде предметом вашої гордості. Для саду в судині використовують спеціальні сулії або найзвичайнісінькі великі скляні банки для сипучих продуктів.


Гемантус - язик оленя

— 16 жовтня 2013 —

У сімействі амарилісових гемантус не такий відомий як його популярні родичі - гіпеаструм, амариліс або клівія. Найчастіше, квіткар-початківець, пестячи та плекаючи цю квітку, навіть не знає її назви. Як же в цьому випадку підібрати для неї належні умови мікроклімату? Тому про основні правила, які потрібно виконувати при догляді за гемантусом, і піде мова.


Вирощуємо ялинку вдома!

— 16 жовтня 2013 —

Щороку після новорічних свят ми спостерігаємо сумну картину: сотні ще недавно ошатних і гарних ялинок викинуті у сміття. Що ж робити, якщо на свята хочеться справжніх ароматів лісу? Вихід є: ялинку можна виростити вдома!


Розквітло алое

— 16 жовтня 2013 —

Рід алое численний - близько 300 видів, різновидів і гібридів. Це багаторічні рослини, у кімнатних умовах трав'янисті, а в природних - чагарникові та навіть деревоподібні, до декількох метрів у висоту. Назва роду походить від арабського слова «алое», що перекладається як «гірка рослина». Всі ми, імовірно, хоч раз лікувалися ним і знаємо, що сік дійсно гіркий. Алое деревоподібне більше відоме за назвою «столітник».


Квіти для спальні

— 9 жовтня 2013 —

Якщо ми не хочемо довго крутитися в ліжку чекаючи сну, а зранку мучитися від головного болю, необхідно виключити рослини, квіти яких виточують сильні запахи. Це кімнатні троянди, лілії, жасмин, гарденія. А також рослини, листя або плоди яких отрутні: молочай, цисус, циперус.


Красивоквітучі кімнатні рослини

— 9 жовтня 2013 —

Красивоквітучі кімнатні рослини створені для того, щоб радувати око, особливо у міжсезоння, коли за вікном утримується невесела погода.


Як проростити насіння cтреліції?

— 2 жовтня 2013 —

Насіння стреліції дуже швидко втрачає схожість, тому перевірте строк придатності перед покупкою! Купивши насіння, необхідно відразу його посадити.


Плющ восковий. Чим цікавий і як за ним доглядати?

— 2 жовтня 2013 —

Плющ восковий, або хойя - досить цікава кімнатна рослина, начебто невибаглива, але потребуюча деяких тонкостей у догляді, ось про нього й поговоримо.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс