Декоративні рослини

Піраміда з квіткових горщиків

— 11 липня 2012 —

Як прикрасити двір або балкон квітами, якщо розмірами він не великий? Якщо вас мучить це питання, то ця стаття для вас.


Троянда: не нудна праця, а задоволення. Поради від Дому Гійо

— 4 липня 2012 —

Протягом 170 років шість поколінь родини Гійо передають від батька до сина всі таємниці майстерності розведення троянди. Головний магазин троянд родини Гійо знаходиться у місті Ліон. Любов до троянд стала сімейною справою, найталановитіші селекціонери Гійо створили більше 350 видів троянд, що представляють всі різновиди. Предки нинішнього глави сімейства Жан-П’єра Гійо першими вивели у Франції чайно-гібридну троянду, названу "Ла Франс".


Ранункулюс. Садовий жовтець

— 26 червня 2012 —

Ранункулюси - казково гарні квіти, які нагадують трояндочки або мініатюрні півонії. Латинська назва явно вказує на спорідненість ранункулюсів з дикими жовтцями. Садові жовтці мають складне гібридне походження. Квіти їх стали набагато крупнішими природних, але зберегли чудовий блиск пелюстків  своїх предків. Забарвлення може бути будь-яким, з переходами тонів у рожево-бордовій і жовто-жовтогарячій  гамі. Існують  і чисто білі жовтці, немає тільки блакитних відтінків.


Ніжне покривало калл

— 13 червня 2012 —

Калла - це дуже декоративна рослина сімейства ароїдних з гарними листями та покривалами квіток. Батьківщина - Південна Африка.


Вчимося живцювати троянди

— 7 червня 2012 —

Способів розмноження троянд існує багато. Але для аматорського квітництва найбільше підходить дуже простий і надійний спосіб - живцювання троянд. Укорінення черешків можна проводити в ємкості з водою або в горщику із ґрунтом.


Чина - запашний горошок

— 30 квітня 2012 —

Чина запашна або запашний горошок - це досить популярна садова рослина. Приваблює вона садівників і простих аматорів квітів, тим що чина запашна має ніжні, яскраві відтінки та вишуканий тонкий аромат квіток.


Мишачий гіацинт

— 27 квітня 2012 —

Мускарі (Muscari), що у народі часто називають "мишачим гіацинтом" або "гадючою цибулею", зобов'язаний своєю назвою запаху, що віддалено нагадує мускус. Рід мускарі поєднує близько 60 видів цибулевих рослин 10-30 см висотою. У країнах колишнього СРСР виростає 20 з них, віддаючи перевагу степам, відкритим схилам гір серед чагарників і узліссям.


Шавлія - цілющий житель квітника

— 12 березня 2012 —

Цей великий рід об’єднує кілька сотень видів, в основному багаторічні трави і напівчагарники, розповсюджені в Старому і Новому Світі. Квіткарі давно вирощують шавлію блискучу: дуже ефектна рослина з яскраво-червоними квітками. Більшості вона відомо за назвою сальвія. У нас цей вид вирощують як однолітник.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс