Декоративні рослини

Ялина канадська Коніка: посадка у відкритий ґрунт

— 11 грудня 2020 —

Зараз з’являється усе більше бажаючих мати канадську ялину Глаука Коніка на своїй ділянці, ближче до будинку. У тому числі дуже багато прагнуть урятувати маленьку ялину, яку їм подарували на Новий рік у горщику. Однак, щоб у рослини споконвічно було все необхідне для правильного росту й розвитку, передбачається дотримання цілого ряду особливостей у посадці й догляді за Конікою у відкритому ґрунті.


Як зберігати саджанці троянди взимку

— 11 грудня 2020 —

Саджанці троянд, які не встигли висадити в ґрунт восени, точно не повинні пропасти взимку, тому що варіантів їх зберігання існує цілих три. У садівників є можливість вибрати той, який більше подобається.


Як зберегти саджанці й цибулини до весни

— 5 грудня 2020 —

Якщо ви з якихось причин упустили строки посадки рослин у саду, їх можна висадити й у наступному сезоні. Але для цього культурам потрібно допомогти перезимувати. Як це зробити?


Вибираємо час для посадки троянд

— 28 листопада 2020 —

Практично на кожній садовій ділянці можна знайти кілька кущів троянд. В одного — це два-три екземпляри, в іншого — пару десятків, але троянда — завжди безпрограшний варіант для прикраси саду.


Сіємо квіти пізньої осені – секрети підзимового посіву

— 21 листопада 2020 —

Коли осінній сезон у саду закінчується – саме час зайнятися клумбами. Не дивуйтеся. Безліч видів насіння квітів можна посіяти ще в листопаді й навіть узимку. Це заощадить такий дорогоцінний весняний час і дозволить одержати відмінну розсаду квітучих рослин і більш раннє цвітіння. А для деяких квітів пізній осінній посів під зиму – просто необхідний, для нормальної схожості вони повинні пройти стратифікацію, тобто побути у холодній землі кілька місяців.


Різнобарвні хмаринки, або гортензія на присадибній ділянці

— 7 листопада 2020 —

Гортензія – садова чагарникова рослина, історичною батьківщиною якої є Японія. Але вона благополучно прижилася й чудово почувається й у нашій кліматичній зоні.


Як зберігати хризантеми взимку

— 31 жовтня 2020 —

Садові хризантеми – невибагливі й неймовірно вишукані квіти, що радують нас своїм цвітінням до самої пізньої осені. Недарма хризантему називають «царицею саду, що в’яне» – коли навколо вже давно все перецвіло й готуються гримнути перші морози, сонячно-жовті, червоні, бузкові, яскраво-рожеві живі квіти горять у різних куточках саду, нагадуючи про давно минуле літо.


Канни восени: як правильно викопати кореневища та зберегти їх взимку

— 24 жовтня 2020 —

Канни (лат. Canna) – розкішні квіти, які ми із задоволенням вирощуємо в наших квітниках. Квіти канни – дуже красиві, цвіте рослина майже все літо і до осені, листя – теж декоративне, догляд – найпростіший. Не дивно, що канни такі популярні.


Осіння обрізка троянд і підготовка до укриття

— 17 жовтня 2020 —

Осінь… Час легкого смутку і приємних спогадів про літо. В саду стало тихо, він засинає до весни… А ми ходимо і неспішно збиваємо подушки і поправляємо ковдрочки нашим улюбленицям-трояндам, щоб навесні вони нас зустріли веселими яскравими пагонами! Хоча мова піде зараз не про укриття, а про осінню обрізку/


Чому чорніють пагони троянд

— 4 жовтня 2020 —

Улітку часто можна побачити, що кінчики в деяких пагонів троянд почорніли. Це пов’язано із хворобою за назвою сіра гнилизна (інакше сіра цвіль або ботритис). Це грибкове захворювання, що вражає в основному молоді частини рослин, наприклад, пагони, а також бруньки й листи цього року. Джерелами інфекції можуть бути ґрунт, торішні сухі листи, розсада.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс